Şef Cengiz Nalbant, denizden çıkan taze balığın pişerken dağılmaması için '4-5 saat dinlendirilmeli' uyarısında bulundu. İşte lezzetli balık yemenin püf noktaları...
Şef Cengiz Nalbant, kömür ızgarasında pişirilen balığın sağlık ve lezzet açısından daha uygun olduğunu vurgulayarak lezzetli balık yemenin püf noktalarını açıkladı.
Lezzetli balık yemenin püf noktaları;
- Balığın lezzetini alabilmek için mevsiminde yiyin.
- Balığı kılçığıyla pişirin. Kılçığıyla pişirilen balıklar daha lezzetli olur.
- Balık eti çok narindir. Bu yüzden denizden çıkan taze balık, pişerken dağılmaması için 4-5 saat dinlendirildikten sonra pişirilmeli.
- Balığı ızgara olarak tercih edin. Sağlık ve lezzet açısından en uygun pişirme yöntemidir.
- Balığınızı usta ellerden çıkan kaliteli mekanlarda yiyin.