• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Koronavirüste yeni belirtiler! Koku ve tat alma kaybı yaşayanlar kapmış olabilir

Yeniakit Publisher
2020-03-23 07:25:00 - 2020-03-23 07:32:42
Koronavirüste yeni belirtiler! Koku ve tat alma kaybı yaşayanlar kapmış olabilir

Koronavirüs hastalarında yeni belirtiler ortaya çıktı: Koku ve tat alma kaybı da yaşayanlar kapmış olabilir

İngiltere'de önde gelen kulak burun boğaz (KBB) uzmanlarından olan Profesör Nirmal Kumar, Sky News'e yaptığı açıklamada, ateş ve öksürük gibi daha yaygın semptomlar görülmeyen bazı Kovid-19 hastalarının koku ve tat alma duyularını kaybettiğini söyledi.

Gençlerde görülen semptomlar

Bu semptomları yaşayanlardan kendilerini izole etmelerini isteyen Kumar, "Genç hastalarda öksürük ve ateş gibi önemli semptomlar bulunmayabilir, ancak sadece koku ve tat alma duyusu kaybı olabilir, bu da bu virüsün burunda tutunduğunu gösteriyor." dedi.

İyileşti ancak hala tat ve koku duyuları geri gelmedi

11 Mart'ta Kovid-19 testi pozitif çıkan İngiltere Hasta Güvenliğinden Sorumlu Devlet Bakanı Nadine Dorries, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, büyük ölçüde iyileştiğini ancak hala koku ve tat duyularının geri gelmediğini ifade etmişti.

Kovid-19 testi pozitif çıkan Utah Jazz forması giyen NBA oyuncusu Rudy Gobert, Twitter hesabından, "Koku ve tat kaybı kesinlikle belirtilerden biri. Son 4 gündür hiçbir şey koklayamıyorum. Aynı şeyi yaşayan var mı?" diye sormuştu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Murat

Sayın muhabirler Akit gazetesi olarak sizler bari ilk bakışta dehşet içeren ifadeler yazmayın "korkunç gelişme"neymiş ... Haberlerinizi daha ılımlı veriniz lütfen.

ozan

bencede her gün en az 5 kez korkunç gelişme diye haber yapıyorsunuz, sonrada panik yapmayın diyorsunuz.. bulvar gazetesini geçtiniz, ''korkunç gelişmede'' neymiş koku ve tat alma duyun bir süre çalışmıyormus.....
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23