• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Körfez ABD'ye kucak açtı! 120 bin asker için düğmeye basıldı

Yeniakit Publisher
2019-05-19 08:42:00 - 2019-05-19 08:48:15
Körfez ABD'ye kucak açtı! 120 bin asker için düğmeye basıldı

Bahreyn’in başkenti Manama’da Körfez İşbirliği Konseyi’nden askeri yetkililer ile ABD’li yetkililerin katıldığı toplantıda 'yeni politika' belirlendi. Suud yönetimine yakın Şarku’l Avsat gazetesi, Amerikan askerinin Basra Körfezi ile Körfez ülkelerinin sularında ve topraklarında yeniden konuşlanacağını açıkladı.

ABD ve İran arasındaki gerilim sürerken Washington yönetimi, Tahran’a karşı Körfez ülkeleriyle iş birliğini geliştiriyor. ABD ve Körfez ülkeleri arasında askeri bir toplantı düzenlendiği bildirildi.

Komutanlar toplandı

Orta Doğu ile Kuzey Afrika ülkelerinde Arapça yayın yapan El-Hurra televizyon kanalının haberine göre, Körfez İşbirliği Konseyi’ndeki askeri komutanlar ve ABD Deniz Kuvvetleri komutanları Bahreyn’in başkenti Manama’da bir araya geldi. Toplantıda, bölgede serbest ticaret akışı ve deniz güvenliği konularının ele alındığı belirtilirken, toplantıya katılan Körfez ülkelerinin isimlerine dair bilgi verilmedi. Körfez ülkelerinden de söz konusu toplantıya ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

Suud kara sularını açtı

Suudi Kraliyeti’ne yakınlığıyla bilinen Şarku’l Avsat haber sitesi ise, Körfez ülkelerinin ABD’nin güçlerini yeniden konuşlandırma talebini onayladığını duyurdu. Habere göre, Suudi Arabistan ve bazı Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) ülkeleri, ABD’nin, güçlerini Basra Körfezi ve Körfez ülkelerinin sularında ve topraklarında yeniden konuşlandırma talebini kabul etti. Şarku’l Avsat’a konuşan kaynaklar, onayın, ABD ile Körfez ülkeleri arasındaki ikili anlaşmalar temelinde verildiğini kaydetti. Aynı kaynaklar, ABD birliklerinin Körfez ülkelerinde yeniden konuşlanmasının öncelikli hedefinin Tahran’la savaşa girmek olmadığını öne sürerek, “Tahran’a güçlü bir mesaj göndermek istiyorlar” dedi. ABD Başkanı Trump’ın olası İran işgali için 120 bin askeri bölgeye göndermek istediği açıklanmıştı.

Yığınak yapıyor

ABD, geçen haftalarda “USS Abraham Lincoln” Uçak Gemisi Taarruz Grubu ile 4 nükleer kapasiteli B-52 bombardıman uçaklarından oluşan Bombardıman Görev Gücü’nü körfeze sevk etmişti. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), İran’ın ABD’ye ait hedeflere saldırı hazırlığında bulunduğu iddiasıyla yaptığı bu sevkiyatın ardından “USS Arlington” amfibi çıkarma gemisi ve bir Patriot hava savunma bataryasının da bölgeye gönderildiğini duyurmuştu.

(Yeni Şafak)
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23