CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu ay sonu ABD’ye yapacağı ziyaret şimdiden tartışmalara sebep oldu. Kılıçdaroğlu, yılardır iktidar olma hayali kuran CHP’nin vizyonunu ABD’de dile getirmeye gidiyor.
“İCAZETİ ANCAK TÜRK MİLLETİ SANDIKTA VERİR”
CHP Manisa eski milletvekili Şahin Mengü, Akit’e yaptığı açıklamada Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyetin ABD’de çeşitli temaslarda bulunacağını ve yaptığı bazı projeleri dile getirmek için gittiğini belirtti. Mengü, “Eğer Kılıçdaroğlu’nun ABD’de icazet alma gibi bir durumu söz konusu ise bu kabul edilemez vakadır. Böyle bir durumla Türk milletine büyük bir saygısızlık yapılmış olur. İcazeti sadece Türkiye’de millet sandıkta verir. Çünkü hiçbir bağımsız ülkede böyle bir duruma müsaade edilmez. Bu sadece CHP için değil bütün siyasiler için geçerli bir durumdur. Her siyasi lider dış ülkelerde kendi görüşlerini ve ülkesinin görüşlerini dile getirilebilir, ama hiçbir siyasi lider başka bir yere icazet almaya gitmemeli. Bu çok ayıp bir durumdur” ifadelerini kullandı.
KILIÇDAROĞLU’NUN ABD’DE YAPACAĞI ŞİKÂYETLER MERAKLA BEKLENİYOR
Türkiye’yi her defasında yurt dışı gezilerinde şikayet etmeyi bir alışkanlık haline getiren Kılıçdaroğlu, bu sefer erken davranıp yurt dışına çıkmadan Türkiye’yi şikayet etti. ABD gezisi öncesinde Amerikan Wall Street Journal Gazetesi’ne bir makale yazarak, Türkiye’deki demokrasi yapısını şikayet eden Kılıçdaroğlu, makalesinde Başbakan Erdoğan ve AK Parti Hükümeti nedeniyle Türkiye’de demokrasinin tehlikede olduğunu savundu. Makalesinde Türkiye’nin demokrasiden uzaklaşıp hızla otoriter ve mütecaviz bir rejime doğru sürüklendiğini savunan Kılıçdaroğlu, ayrıca Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın demokraside yeri olmadığını belirtmişti. Pazar günü aralarında Şafak Pavey, Sezgin Tanrıkulu, Kamer Genç, Aykan Erdemir, Umut Oran, Faruk Loğoğlu ve Faik Öztrak gibi partinin önde gelen isimlerinden oluşan 12 kişilik kalabalık bir heyetle 3.5 yıllık genel başkanlık döneminde ilk kez ABD’nin başkenti Washington DC’ye gidecek olan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Türkiye’yi ve AK Parti’yi daha hangi konularda şikayet edeceği merakla bekleniyor.