• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kılıçdaroğlu: Yeni bir anayasa yapacağız

Yeniakit Publisher
2018-06-19 18:14:00 -
Kılıçdaroğlu: Yeni bir anayasa yapacağız

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez bütün sivil toplum örgütleri, üniversiteler, siyasi partiler, meslek kuruluşlarının katılımıyla demokratik anayasa yapabiliriz. Bu konuda Millet İttifakı'nı oluşturan partiler olarak bir ön çalışma yaptık, ilkelerimizi belirledik ama erken seçim gündeme geldiği için bu ön çalışmayı biraz öteledik." dedi.

İzmir programı kapsamında Ahmed Adnan Saygun Kültür Merkezi'nde iş dünyası temsilcileriyle bir araya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katılımcıların sorularını cevaplandırdı.

Anayasa değişikliği yapacaklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Bir anayasa değişikliğine ihtiyacımız var. Sayın İnce seçilirse bir restorasyon dönemine ihtiyacımız var. Bu 4, 2 ya da 1 yıl olabilir. Böyle bir parlamenter sistemin inşası bir anayasa değişikliyle olabilir. Bir anayasa değişikliğini yangından mal kaçırır gibi yapamayız. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez bütün sivil toplum örgütleri, üniversiteler, siyasi partiler, meslek kuruluşlarının katılımıyla demokratik anayasa yapabiliriz. Bu konuda Millet İttifakı'nı oluşturan partiler olarak bir ön çalışma yaptık, ilkelerimizi belirledik ama erken seçim gündeme geldiği için bu ön çalışmayı biraz öteledik" dedi.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23