Kemik suyu, Türk kültüründe her zaman yeri olan, ‘Ölüyü bile diriltir’ seklinde bir atasözüne dahi konu olmuş bir içecek… Peki nasıl yapılır ve faydaları nelerdir?
Bazı gıdaları zamanla unuttuğumuz bir gerçek... Kemik suyu da eskiden belki de her evde kaynayan; çorbaya, pilava hep eklenen ama bulyonlar çıkınca, evde yemek yapma azalınca unutulan lezzetlerden biri olmuş durumda… Ancak dünyada kemik suyu hak ettiği önemini geri kazanmaya çoktan başladı. 
Yüzyıllardır Annelerimizin kemik suyunu pişirdiği yemekleri çocuklarına yedirerek beslemeye çalıştığı herkes tarafından bilinir. Kemik suyunun en önemli özelliği, kalsiyum deposu olmasıdır. Eğer kemik suyu eklem kemiklerinden elde edilirse besleyiciliği ve faydaları ikiye katlanmış olur. Kemik suyunu elde edeceğimiz kemik yağsız ve kırmızı ilik yani yaşı ilerlememiş bir hayvanın kemiklerinden elde edilmiş olmalıdır. Hayvanın yaşı ilerledikçe kemiğin içindeki iliğin rengi yağlanarak sarıya döner. Böylece yaşlı hayvanın kemiğinden elde edilen kemik suyunun faydadan çok zarar verir. Özellikle yaşlılarda kalp ve damar tıkanıklıklarına ve kolestrolün yükselmesine neden olur bu şekilde elde edilmiş olan bir kemik suyunun bebeklere verilmesi son derece sakıncalıdır. Faydalı olan kemik suyu, İneğin kaval kemiğinin kaynatıldıktan sonra elde edilendir. İçine yaklaşık olarak 5 kaşık elma sirkesi ilave ederek vitamin ve minerali değerleri artırılmış olur.