• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kekinizi bir de böyle pişirin

Yeniakit Publisher
2015-06-09 15:52:00 -
Kekinizi bir de böyle pişirin

Özellikle beş çayınızın vazgeçilmez aperatiflerinden biri de kek ise birkaç püf noktayla kendinize eşsiz lezzetli kekler pişirebilirsiniz.

Kekleriniz istediğiniz gibi olmuyor ya da kabarmıyorsa üzülmeyin. Çünkü birkaç püf noktayla kekleriniz artık tarifi istenen lezzetlerden biri olacak.

İşte kek yaparken dikkat edilmesi gerekenler:

* Kek yaparken kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin. Çünkü soğuk malzemeler kekin kabarmasını engelliyor. Dolayısıyla kek malzemelerinin bulunduğu ortam önemli.

* Keki mutlaka önceden ısıtılmış fırında pişirin.

* Kek hamurunu fırına koymadan önce 10 dakika kadar dinlendirirseniz daha güzel kabarır.

* Kullanacağınız kek kalıbı mutlaka yağlayıp unlayın ki kekiniz kalıba yapışmasın.

* Yumurtanın sarısı ile beyazını ayrı çırparsanız kekiniz daha fazla kabarır.

* Kekin içine ekleyeceğiniz fındık, ceviz gibi kuru yemişleri una bulayarak atarsanız kekte eşit şekilde dağılır.

* Meyveli kek yapacaksınız hamura 2 yemek kaşığı mısır unu ekleyin ki meyvelerin suyu kekin kıvamını bozmasın.

* Kekinizin yumuşacık olması için fırından çıkardıktan sonra üzerini havlu ile kapatın.

* Kabartma tozunu, un ile karıştırarak hamura eklerseniz kek daha iyi kabarır.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23