• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Katolik siyasetçiden Papa'ya sığınmacı tepkisi

Yeniakit Publisher
2015-09-12 12:17:26 -
Katolik siyasetçiden Papa'ya sığınmacı tepkisi

Katolik aleminin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus'un, tüm takipçilerine, Avrupa'ya sığınmaya çalışan Suriyelilere "kapılarını açma" çağrısına, Polonyalı Katolik siyasetçi Jaroslaw Gowin tepki gösterdi.

Ülkesinde bir dönem Adalet Bakanlığı da yapan muhafazakar siyasetçi Gowin, Müslüman sığınmacıların Avrupa'daki güvenliği ve ekonomik dengeleri tehdit edeceğini savunarak, "Sığınmacıların, kabul edilmesi konusunda Papa Franciscus yanılıyor" ifadesini kullandı.

"Hiçbir durumda Müslüman sığınmacıları kabul etmemeliyiz" diyen Gowin, Avrupa'nın en "dindar" ülkesi olarak bilinen Polonya'ya, sadece ülkede yaşama kurallarını kabul etmeye hazır olanların alınması gerektiğini söyledi.

Polonya'nın, Avrupa Birliği sığınmacı paylaşımı kararı çerçevesinde 2 bin sığınmacıya ev sahipliği yapabileceğini duyurmasının ardından, ülke ikiye bölünmüştü. Başkent Varşova'da aşırı sağ görüşlü gruplar, sığınmacı karşıtı gösteriler düzenlerken, sığınmacıların kabul edilmesi gerektiğini savunan gruplarla karşı karşıya gelmişti.

Papa Franciscus ise bir hafta önce yaptığı konuşmada, "Vatikan'dan başlayarak Avrupa'daki her bir dini topluluk, her bir manastır, her bir ibadethane Suriyeli sığınmacı bir aileye kapılarını açabilir" demişti.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23