• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Karatay'ın 'fincan fincan zeytinyağı' önerisi meslektaşlarını kızdıracak

Yeniakit Publisher
2017-04-30 10:39:00 -
Karatay'ın 'fincan fincan zeytinyağı' önerisi meslektaşlarını kızdıracak

İç Hastalıkları ve Hardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay'ın zeytinyağı ile ilgili açıklamaları yine çok konuşulacak. Her gün en az bir fincan zeytinyağı ve 30 tane zeytin öneren Karatay, zeytinyağının ağrı kesici etkisi olduğunu ve içerdiği yağ asitleriyle anne sütüne eş değer olduğunu ifade etti.

Gurme İzmir Fuarı'nda düzenlenen "Zeytinli Sohbetler "etkinliği kapsamında, "Zeytin, zeytinyağı ve sağlık" konulu toplantıda konuşan İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, zeytinyağının, diğer tüm yağ türlerinden farklı olarak bir "meyve suyu" olduğuna dikkati çekerek, zeytin ve zeytinyağının faydalarını anlattı.

Prof. Dr. Karatay, zeytinyağının, içerdiği yağ asitleriyle anne sütüne eş değer olduğunu savunarak, bunun çocuklara endişe duymadan verilebileceğini, çocukların kemiklerini güçlendirdiğini ve sağlıklı büyümelerine yardımcı olduğunu söyledi.

  • Zeytinyağının, kolesterol düzenleyici etkisi ile kalp hastalıkları riskini azalttığını dile getiren Prof. Dr. Karatay, "Zeytinyağı, damar tıkanıklıklarını önlemede yardımcı olur, tansiyonun kontrol altında tutulmasında önemli rol üstlenir, ayrıca kanseri önleyici maddeler içerir. Trigliserid metabolizmasına olan tesiriyle deri, kalın bağırsak ve meme kanseri riskini azaltan zeytinyağı, sindirimi kolaylaştırır, kabızlığı önleyerek, bağırsakların daha düzgün çalışmasını sağlar" dedi.

Hastalığı önler tedavi eder
Prof. Dr. Karatay, zeytinyağının, içerdiği çok sayıdaki antioksidan maddeyle hücreleri yenilediğini, doku ve organların yaşlanmasını geciktirdiğini vurgulayarak, bu ürünün pek çok hastalığı önleyici ve tedavi edici özelliği olduğunu bildirdi.

Zeytinyağının ayrıca ağrı kesici özelliğinin de olduğunu anlatan Prof. Dr. Karatay, dinleyicilere günde en az 30 zeytin yemelerini, zeytin yaprağından çay demlemelerini ve en az bir fincan zeytinyağı içmelerini önerdi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23