• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kalın: HDP’li vekillerin teröristten ne farkı var!

Yeniakit Publisher
2016-02-27 07:27:00 - 2016-02-27 00:23:22
Kalın: HDP’li vekillerin teröristten ne farkı var!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, haftalık olağan toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Ankara bombacısının taziyesine giden HDP’lilere sert çıkan Kalın, “Bu saldırıyı yapan terör örgütü mensubuyla, Suriye’de ya da Irak’ta veya dünyanın başka bir yerinde kafa kesen, toplu intihar saldırısı yapanlar arasında ne fark var?” dedi.

YENİ AKİT / ANKARACumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Hocalı Katliamı’nın 24’üncü yılı dolayısıyla sivil halka yönelik insanlık dışı saldırıyı kınadığını ve Türkiye’nin her zaman Azerbaycan halkının yanında olduğunu ifade etti. Yukarı Karabağ’a ilişkin adeta durma noktasına gelen “Minsk Süreci”nin de bir an önce başlatılması ve soruna diplomatik çözüm bulunması yönündeki çağrıyı yineleyen Kalın, bu süreçte hakkaniyetli ve kalıcı çözüm noktasında Türkiye’nin Azerbaycan’ın yanında olduğunu, diplomatik süreçlerin devreye sokulması gerektiğini söyledi.

“ATEŞKESİ SAHADA GÖRMEK İSTİYORUZ”

Suriye’de bu gece itibarıyla Münih Anlaşması çerçevesinde yeni sürecin başlamasının hedeflendiğini hatırlatan Kalın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz prensip olarak bu ateşkesi destekliyoruz. Bu kararın alınmasında Türkiye de aktif bir rol oynadı. Fakat şu ana kadar yaşananları dikkate aldığımız zaman, Cenevre görüşmeleri ve sonrasında, hatta Münih Anlaşması’nın uygulanması tarihine giderken, yani bu gece itibarıyla dahi Rus uçaklarının bombardımanlarının, Esed güçlerinin karadan yaptığı saldırıların devam ediyor olması, ateşkesin geleceği konusunda bizi ciddi endişelere sevk etmektedir. Ziya Paşa’nın meşhur bir sözü vardır biliyorsunuz, ‘Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz’. Biz somut olarak sahada ne yapıldığını görmek istiyoruz.”

“HDP’Lİ VEKİLİN TERÖRİSTEN NE FARKI VAR?”

Kalın, 17 Şubat Ankara saldırısının, terörün vahşi ve çirkin yüzünü bir kez daha gösterdiğine vurgu yaparak, “Fakat saldırıdan sonra bu terör eylemlerini savunanlar, onların taziyelerine gidenler, o teröristten bir kahraman çıkarmaya çalışanlar da aynı şekilde kendi alçak, hain, çirkin yüzlerini göstermişlerdir. Hele hele siyaseti buna alet ederek ya da benzer kavramların arkasına sığınarak terörü estetize, romantize etmek dünyanın hiçbir ülkesinde kabul edilebilir bir şey değildir. Bu saldırıyı yapan terör örgütü mensubuyla, bu canlı bombayla, Suriye’de ya da Irak’ta veya dünyanın başka bir yerinde kafa kesen, toplu intihar saldırısı yapan, araçlı bombalı saldırılar yapanlar arasında ne fark var?” ifadelerini kullandı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

“BERAAT KARARI DEĞİL TAHLİYE KARARI”

Anayasa Mahkemesi’nin Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Dündar ve Ankara Temsilcisi Gül’ü tahliye kararının hatırlatılması üzerine Kalın, “Bu karar bir beraat kararı değil, tahliye kararı. Tutuksuz yargılanmayla ilgili bir karar, dava devam ediyor” dedi. Dünyanın başka ülkelerinde de casusluk ve devletin gizli belgelerini sızdırma davalarının açıldığını hatırlatan Kalın, şöyle konuştu: “Julian Assange neden hâlâ Ekvador’un Londra’daki büyükelçiliğine sığınmış bir şekilde bulunmaktadır, yaklaşık 3-3,5 yıldır? Bunu düşünmek lazım. Aynı şekilde bu Wikileaks belgelerini ilk defa sızdıran Bradley Manning 35 yıl hapse mahkûm oldu ve şu anda hapiste cezasını çekiyor. Neden bu cezalar verildi? Yine aynı şekilde Edward Snowden’ın şu anda Rusya’da bir yerde gizlendiğini biliyoruz. Amerikan yönetiminin de bu kişilere karşı davalar açtığını ve buldukları yerlerde yakalayıp derhal mahkemeye çıkaracaklarını, büyük ihtimalle çok büyük cezalar alacaklarını biliyoruz.”

HDP’LİLERİN MECLİSTEN ÇIKARILMASI

Dokunulmazlıkların kaldırılması konusuna ilişkin bir soru üzerine Kalın, siyaset çatısı altında ve siyasetçi kimliği kisvesi altında teröre verilen destek konusunun daha önce de gündeme geldiğini söyledi. Kalın, “Burada açıkça Meclis çatısı altında sorunların çözümü konuşulurken orada siyasetin alanını değil, terör örgütünün alanını yaymaya çalışan bir yaklaşım var. Bunun kabul edilmesi elbette mümkün değil, tabii nihai karar, takdir Meclisindir. Bu konuda, bununla ilgili de zaten Mecliste yürütülen çalışma var, müzakere var. Bu, son günlerde de biraz hızlandı, biz de onların neticesini görmek isteriz” ifadelerini kullandı.

“BURASI CUMHURUN BAŞIDIR”

Kalın, Kılıçdaroğlu’na yönelik hazırlanan fezleke hakkında görüşlerinin sorulması üzerine “Bir kere yalan, iftira, hakareti siyaset yapmak ya da basın özgürlüğü diye takdim etmeye çalışmak kabul edilebilir bir şey değildir. Siz kalkıp her gün Cumhurbaşkanına hakareti siyaset yapmak diye takdim ederseniz, cumhurbaşkanını izam etmeyi, yalan, yanlış, sahte, hayal haberlerle küçük düşürmeye kalkmayı gazetecilik, basın özgürlüğü, vesaire diye takdim etmeye kalkarsanız bunun tabii ki bir karşılığı olur. Bunu kabullenmemiz mümkün olmaz” diye konuştu.

“İNCİRLİK ÜSSÜ’NÜ KOALİSYON UÇAKLARINA AÇTIK”

Kalın, “DAEŞ’le mücadele kapsamında Suudi Arabistan uçaklarının bugün geleceği söylenmişti, koalisyonla iş birliği konusunda son durum nedir?” sorusuna şu cevabı verdi: “DAİŞ’le mücadele kapsamında İncirlik Üssü’nü koalisyon uçaklarına açtık. Bu mücadelenin bir aşaması olarak da Suudi Arabistan uçakları da İncirlik Üssü’nden kalkarak, DAİŞ hedeflerini vurmak üzere dün itibariyle, birkaç gün içerisinde de diğerleri tamamlanarak, İncirlik Üssü’ne gelmeye başlayacaklar. Dolayısıyla hâlâ kalkıp birilerinin ‘Türkiye DAİŞ’e karşı yeterince mücadele etmiyor, sınırlarını kapatmıyor’ gibi ifadelerinin ne kadar anlamsız, boş olduğunu da somut bir şekilde gösteren örneklerden birisidir.”

İHVAN-I MÜSLİMİN’İN TERÖR ÖRGÜTLERİYLE İLGİSİ YOK

ABD Temsilciler Meclisi Adalet Komisyonu’nun “Müslüman Kardeşler”i terör örgütü olarak tanımlayan yasa tasarısını kabul etmesine ilişkin bir soru üzerine Kalın, “Böyle bir dönemde Müslüman Kardeşler örgütünün en azından son 30-40 yılda hiçbir terör eylemine karışmadığını bildiğimiz halde böyle bir tasarının gündeme getirilmesi, demek ki başka gündemlerin izlendiğini ispat ediyor. Siz bu tür örgütleri yani terörle, şiddetle ilişkisini koparmış, arasına mesafe koymuş, hatta Mısır’da seçimlere katılıp, Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanmış bir örgütü terör örgütü ilan ederseniz, bu sadece DAİŞ gibi, El Kaide gibi radikal şiddet yanlısı örgütleri sevindirir. Çünkü onlar dönüp derler ki ‘Bakın sizin izlediğiniz demokratik, barışçıl yol, yol değil.’ Dolayısıyla onlara bir malzeme verilmiş olur” dedi.

 

Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23