• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Jan Olde Riekerink, Beşiktaş'ı yıkma planını belirledi

Yeniakit Publisher
2016-09-21 10:14:00 -
Jan Olde Riekerink, Beşiktaş'ı yıkma planını belirledi

Beşiktaş ile derbi maçta karşı karşıya gelecek Galatasaray'da teknik direktör Riekerink saha dizilişini ve oyun taktiğini belirledi.

Beşiktaş ile derbi maçta karşı karşıya gelecek Galatasaray'da teknik direktör Jan Olde Riekerink saha dizilişini ve oyun taktiğini belirledi. Takımının her geçen gün daha iyiye gittiğini ve moral olarak yükseldiğini gözlemleyen Hollandalı teknik adam, derbiyi de kazanarak Florya'daki olumlu havayı devam ettirmek istiyor. Beşiktaş'ın geride kalan tüm maçlarını analiz eden Riekerink, rakiplerinin zayıf yönlerini oyuncularına anlattı.

Riekerink, Vodafone Arena'daki ilk 15 dakikasının maçın kaderini değiştireceğine dikkat çekti. Ezeli rakiplerinin maça tam saha pres ve kanat bindirmeleriyle başlayacağını vurgulayan Hollandalı, sürpriz bir planla maça çıkma kararı aldı.

''Baskın basanındır'' diyen Riekerink, Beşiktaş'a oyunun ilk anlarında rakip alanda tam saha pres uygulama kararı aldı. Bu şekilde Beşiktaş'ı oyundan düşüreceklerine inanan Hollandalı bir de gol bulmaları durumunda rakiplerinin moralman çözüleceğini ve maçın kendilerine döneceği fikrini benimsemiş durumda.

Riekerink'e göre maçın kilidi orta saha

Beşiktaş maçının hazırlıkları sürerken Galatasaray'da teknik direktör Jan Olde Riekerink, taktiğini ve 11'ini şekillendirmeye başladı. Tolga ve Selçuk İnan'dan vazgeçmeyecek olan Riekerink, orta sahanın derbide kilit bölge olacağını düşünüyor. Orta sahada üstünlüğü elde tutabilmenin hesaplarını yapan Riekerink; koşan, rakibe pres yapan güçlü bir orta saha kurmayı isteyen tecrübeli teknik adam taktik antrenmanlarda da bu konu üzerinde duruyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23