2016-08-04 18:38:20 İyi karpuz nasıl seçilir?
Tecrübeli çiftçilerden en iyi karpuzu seçme yöntemlerini sizler için derledik...
Tecrübeli çiftçilerden en iyi karpuzu seçme yöntemlerini sizler için derledik...
Karpuzdaki sarı bölge karpuzun toprağa değdiği yerdir.
Beyaz değil sarı veya açık sarı lekeli karpuzu tercih edin.
Bu lekeler karpuzun olgunluk derecesini gösterir.
Karpuzdaki örümcek ağı benzeri yerler arıların karpuz çiçeklerini döllerken dokunduğu yerlere işarete eder.
Ne kadar örümcek ağı lekesi varsa o kadar fazla arı döllemiş demektir ve karpuz daha tatlı demektir.
Karpuzun sapının kuru olması olgun olduğunu gösterir.
Eğer sapı yeşilse yeni koparılmış demektir ve olgunlaşmayacağı manasına gelir.
Karpuzun ağırlığı da önemlidir. En ufak veya en büyük karpuzları tercih etmeyin. Ortalama boydaki bir karpuz seçmek daha mantıklıdır.
Ortalama boydaki bir karpuz seçmek daha mantıklıdır.
Uzun karpuzlar suluyken yuvarlak karpuzlar daha tatlıdır.
En pratik karpuz kesme yöntemleri
Yaz mevsiminin olmazsa olmazı karpuzu kesmek pek çoğumuz için işkence!
Ama bu yöntemlerle karpuz kesme ve yeme işlemini eğlenceye dönüştürebilirsiniz!
Karpuzun alt ve üst kısmını keserek işleme başlayın
Daha sonra yan taraflardaki kabuk kısımlarını da çok derin olmayacak şekilde sıyırın.
Sadece iç kısmı kalan karpuzu bir tepsi üzerine alın ve dikine dilimleyin.
Dilimleri üst üste koyup iki parçaya ayırın.
Parçaları bu defa yatay olarak kesin.
İşte sonuç!
Karpuzunuzu yatay olarak üçe bölün.
Üst parçayı önce dikey olarak dilimlemeye başlayın.
Daha sonra aralıklı olarak yatak dilimleyin.
İşte çocuklarınızın eğlenerek tüketeceği karpuz çubukları!
Karpuzunun üst ve alt kısmını kestikten sonra bir dondurma kaşığı yardımı ile içini yuvarlak yuvarlak ayırabilir ve masanızda içine buz küpleri koyarak servis edebilirsiniz.
Karpuzunuzdan pasta yapmanız bile mümkün! Bunun için öncelikle üst ve alt kısımlarını kesin, sonra kalan orta bölümü kabuktan ayırın.
Ortaya çıkan karpuz içini pasta kreması ya da krem şanti ile kaplayın.
Üzerine dilediğiniz süsleme ile farklı lezzetler elde edebilirsiniz.
WhatsApp İhbar Hattı
+90 (553) 313 94 23