• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İşte montajın belgesi

Yeniakit Publisher
2014-02-26 06:46:00 - 2014-02-26 14:49:51
İşte montajın belgesi

Paralel Yapılanma’nın, oğlu Bilal Erdoğan ile Ankara’dan 15.39’da görüştüğünü iddia ettiği Başbakan Erdoğan’ın o saatlerde Konya’da Şeb-i Arus törenlerinde olduğu ve konuşmasının cemaatin yayın organı Bugün TV’de canlı olarak yayınlandığı ortaya çıktı.

MEHMET ÖZMEN / İSTANBUL - Paralel devlet yapılanması; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve ailesine yönelik çirkin kampanyasını sürdürüyor.

Paralel yapılanmanın sosyal paylaşım sitesi “twitter” ve “youtube” üzerinden paylaştığı, Başbakan Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen telefon görüşmesinin tamamen montaj olduğu ortaya çıktı. Kayıtları hazırlayan paralel yapılanma üyelerinin görüşmenin tarihini dahi tutturamadığı belirlendi.

ERDOĞAN O SAATTE KONYA’DA!

Örgütün hazırladığı düzmece kayıtlarda, Başbakan Erdoğan’ın 17 Aralık 2013 tarihinde saat 15.39’da Ankara’dan oğlu Bilal Erdoğan’ı aradığı iddia ediliyor. Ancak, Recep Tayyip Erdoğan’ın belirtilen saatte Konya’da olduğu, Şeb-i Arus törenlerinde halka seslendiği ortaya çıktı. Üstelik, paralel yapılanmanın sözcüsü olduğu iddia edilen Bugün Televizyonu; 17 Aralık saat: 15.15’de Erdoğan’ın konuşmalarını Konya’dan canlı yayınlamış.  Paralel yapılanmanın Başbakan Erdoğan’ı 24 dakikada Konya’dan Ankara’ya nasıl götürdüğü merak konusu oldu.

YANINDA BULUNAN KIZINI İSTANBUL’DAKİ OĞLUNA SORMUŞ

Paralel yapılanmanın yayınladığı ikinci telefon görüşmesinde Başbakan Erdoğan ve Bilal Erdoğan’a aramaya ait olan ses kaydı ise akşam saatine denk geliyor. Söz konusu saatte ise Başbakan Erdoğan, Mevlana Kültür Merkezi’ni ziyaret ediyor ve bu da canlı yayında veriliyor.
Söz konusu ses kaydında, Başbakan Erdoğan’ın, Konya’da birlikte olduğu kızı Sümeyye Erdoğan’ı, İstanbul’da bulunan oğlu Bilal Erdoğan’a sorması da, paralel yapılanmanın tezgahının gözler önüne seriyor.

SESLER KESİLİP YAPIŞTIRILMIŞ

AK Parti; internet ortamında yayınlanan Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan’a ait olduğu iddia edilen ses kaydını ABD’deki dünyanın en gelişmiş stüdyolarından birine analize gönderdiği öğrenildi. Haber 7 adlı internet sitesinin haberine göre, stüdyoda yürütülen çalışmalarda, montajlı olduğu ifade edilen ses kaydındaki seslerin tamamen kesilip yapıştırılmış ve bilgisayarda eklemeler yapılmış bir kurgu çalışması olduğu ifade edildi. Söz konusu ses kaydının, kelime kelime eklemelerle oluşturulduğu tespit edildi. Kayıttaki ses kırılmalarının tek tek ayrıştırıldığı ses kaydında bazı yerlerde iki kelimenin tek kelime haline getirildiği de belirlendi.

Stüdyonun AK Parti’ye ulaştırdığı ön raporda eksik kelimelerin bilgisayar seslendirmesi ile tamamlandığı tespit edildi. Saniye saniye not tutulan ses kaydı ile ilgili yazılı bir rapor hazırlanırken raporun çok kısa bir süre içinde Başbakan Erdoğan’a teslim edileceği öğrenildi.

KUMPAS EKİBİ ARKA PLANDA YORUM YAPIYOR!

“Youtube” yüklenen ses kaydında Başbakan Erdoğan ile oğlunun farklı zamanlarda yaptıkları tahmin edilen seslerini montajlayarak ve taklit ederek kurgulayanların kendi aralarında konuşmaların da yer aldığı dikkat çekiyor.

Ses kaydında, yaptıkları montajdan sonra oldukça neşeli oldukları görülen kumpas ekibi, montajladıkları sesleri yorumluyorlar. Bazı bölümleri çok net duyulan diyaloglarda kumpas ekibi, montaj çalışmalarının evrelerini tek tek değerlendiriyor.

Montaj ekibi, “Biraz aceleye geldi sanki ama zamanla öğreneceğiz gibi” diyerek aceleyle yetiştirdikleri montaj çalışmasıyla ilgili acemiliklerini itiraf ediyorlar.

Montaj ekibindeki kadın ise, “ama hakikaten iyi oldu, boşver” diyerek arkadaşına moral veriyor. “Acemilik oldu ama zamanla daha iyisini yaparız” diyerek diğerleri de destekliyor.”Yok canım bunların kayıt olduğunu anlamazlar ya” diyen bir diğerine “daha iyi montajlar da yaparız aslında” diyerek karşılık veriyor.

Montajlayarak oluşturdukları kayıtları nasıl paylaşacaklarını da tartışan ekibe, kadın arkadaşları, “takunyadan yayınlasak yeter, ordan yayılır” diyor.

Ekipteki kadının, “arkadaş hasta olursa onun sesi daha iyi uyuyor” demesi montaj sırasında taklit sesler de kullanıldığını da açıkça ortaya koyuyor. Başbakan’ın sesinin iyi olduğunu savunan kumpas ekibi, Bilal Erdoğan’ın sesinde biraz sıkıntı yaşandığı görüşünde birleşiyor.
Arkadaşına “Çok çocuksu oldu sanki” sözlerine ekipteki kadın “Aman Bilal’in sesini kaç kişi tanıyor ki” diyerek yine moral veriyor. Konuşmalar ilerlerken bir kişinin “Ya birader sesi niye yükselttin. Çakacaklar köfteyi” demesi dikkat çekiyor. Arkadaşlarının “çakmazlar çakmazlar” demesine yine ekipteki kadından destek geliyor ve “Arkasına ne eklersen ekle yiyorlar” diyor.

Ekipteki birinin, “Onlar zaten keriz ekibi, bizimkiler zaten biat ekibi...” diyerek herkese hakaret etmesi de dikkatlerden kaçmıyor. Konuşmaların sonunda ekibin “Çekirdeğimiz de bitti” diye yakınmasından ekibin montaj kumpası sırasında oldukça uzun bir çalışma temposuna girdikleri anlaşılıyor.

SÜRAT: ANANAS YETİŞEN AFRİKA ÜLKELERİNE BAKMAK LAZIMDIR

Aküstik matematikçi ve ses bilimci Prof. Dr. Mustafa Erdoğan Sürat, Başbakan Erdoğan ve Bilal Erdoğan’ın konuşmalarının hece koparıp sanatsal biçimde hece yerleştirmeyle yapıldığını söyledi.

Söz konusu kaydın CIA ve MOSSAD’ın merkez üssü olan Senegal’da yapılmış olabileceğini kaydeden Prof. Dr. Sürat, “Bu kayıtlar ancak Fethullah Gülen’in Afrika’da nerede okulu varsa onlardan birinde yapılabilir. Şimdi bunlara baktığımızda ananas işi çok daha büyük boyutlu bir konu. Afrika’daki Türk büyükelçilerinin derhal bulundukları ülkelerdeki ses kayıt stüdyoları ile alakalı ivedili rapor hazırlayıp Başbakanlığa göndermeleri, ananastan bile daha çok hayati önem taşıyor” dedi.

HAYAL ÜRÜNÜ SES KAYDI ÜZERİNE CHP OLAĞANÜSTÜ TOPLANDI!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) önceki gün akşam internete düşen ve Başbakan Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan’a ait olduğu iddia edilen hayal ürünü ses kaydı üzerine olağanüstü toplandı. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Haluk Koç, CHP MYK devam ederken basının karşısına geçti ve Başbakan Erdoğan’ı istifaya davet etti.

FARAÇ: BU DÜPEDÜZ TİYATRO

Paralel yapılanmanın Ankara’da olduğunu iddia ettiği saatlerde Erdoğan Konya’da soruları cevaplıyordu ve cemaatin yayın organı Bugün TV de  Başbakan’ın programını Canlı olarak yayınlıyordu.

Aydınlık gazetesi yazarı Mehmet Faraç, Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan’a ait olduğu iddia edilen ve tamamen hayal ürünü olduğu ortaya çıkan ses kaydının sahte olduğunu söyledi ve “Bu tiyatro düpedüz” dedi.

Faraç, sosyal paylaşım sitesi twitter’dan yaptığı açıklamada; “Anlı şanlı gazeteciler atom bombası diye ses kaydının üzerine atladılar... Bu mu gazetecilik. AKP karşıtlığı hak da, kirli propaganda haram. Ben AKP’nin tazminata mahkûm ettirdiği bir yazarım... Kimse kusura bakmasın başbakanın bu ses kaydı komik diyalogları nedeniyle kuşkuludur. AKP’ye karşı olmak tamam da, Erdoğan ile oğluna ait olduğu iddia edilen ses kaydının inandırıcılığı yok. Tiyatro düpedüz... Erdoğan kayıtta ‘hem evdekileri (paraları) sıfırlayın’ diyor hem de ‘oğlum dinleniyorsun’ diyor. Dinlendiğini bilen konuşur mu? Komedi değil mi?” ifadelerini kullandı.

 

Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23