• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İsrail’in yaptığı canavarlık

Yeniakit Publisher
2015-05-11 07:58:00 - 2015-05-10 21:29:55
 İsrail’in yaptığı canavarlık

Siyonist İsrail karşıtlığıyla ve Siyonizm’e karşı yaptığı sert eleştirileriyle tanınan Amerikan Yahudi’si Prof. Dr. Norman Finkelstein, İsraillilerin Filistinlilere yaptıklarının sadece suç olmakla kalmadığını; bunların aynı zamanda canavarca hareketler olduğunu da söyledi.

MÜCAHİT GÜNDOĞDU / MUSTAFA ŞEVGİN / ANKARA - Siyonist İsrail karşıtlığıyla ve Siyonizm’e karşı yaptığı sert eleştirileriyle tanınan Amerikan Yahudi’si Prof. Dr. Norman Finkelstein, Vefa Gelişim Merkezi’nde yaptığı “Kurgu ve Gerçek Arasında Filistin-İsrail Sorunu” konulu konuşmasında, İsrail’in Filistinlileri katletmesini ve buna karşı uluslararası yapıların sessizliğini eleştirerek; Obama, Ban Ki Moon ve Sisi’yi bu katliamlardan sorumlu tuttu. 2008-2009 yılında yapılan saldırıya göre 2012 yılında yapılan saldırıda Filistinlilerin daha az zarar gördüğünü söyleyen Finkelstein, bunun sebebini bölgenin iki güçlü lideri Mursi ve Tayyip Erdoğan’ın Gazze’yi desteklemeleri olarak açıkladı. Finkelstein, konuşmasında İsrail’in Filistin’de yaptığı katliamlarla ilgili çarpıcı istatistikler ortaya koydu.

İsraillilerin Filistinlilere yaptıklarının sadece suç olmakla kalmadığını; bunların aynı zamanda canavarca hareketler olduğunu da söyleyen Finkelstein konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bir İsrail derneğinin bir raporunu okudum. Geçen yaz Gazze’de görev yapan altmış İsrailli askerin ifadeleri vardı bu raporda. Bunlar diyor ki; ‘gördüğümüz herkese öldürmek üzere ateş ettik. Nerede bir Filistinli evi görsek hepsine girip taciz ettik. Bir eve girerdik, duvar da bir delik açardık, açtıktan sonra bütün odalara buradan ateş eder el bombası atardık. Bu evleri böylece işgal etmiş olurduk.’ Böyle bir vahşilik karşısında hiçbir şey yapmadan kalmak mümkün değil.”

GAZZE’YE SAHİP ÇIKAN İKİ LİDER TAYYİP ERDOĞAN VE MURSİ’YDİ

¥ 2008-2009 yılında yapılan saldırıya göre 2012 yılında yapılan saldırıda Filistinlilerin daha az zarar gördüğünü söyleyen Finkelstein, bunun sebebini şöyle açıkladı: “2012 yılında İsrail’in Filistin’e yaptığı saldırıda bölgenin iki güçlü lideri Gazze’yi destekliyordu. Bunlar Mursi ve Tayyip Erdoğan’dı. 2014 yılında yapılan saldırı sırasında ise Mursi darbe ile iktidardan düştü. Türkiye ise o süreçte Suriye meselesi ile uğraşıyordu. Dolayısıyla bu iki ülkenin Gazze’ye olan güçlü desteği kesilmiş oldu. İsrail, Gazzeliler destek alamadıkları için bu sefer 2014 yılında daha da sert saldırdı ve aşırı sayıda insanı katlettiler.”

ABD’nin İsrail-Filistin meselesinde katil İsrail’i koşulsuz bir şekilde desteklediğini ifade eden Finkelstein, sözlerine şöyle devam etti: “Gazze’ye gerçekleştirilen saldırı 8 Temmuz’da başladı, 51 gün sürdü. ABD’ye İsrail’in Filistin’e yaptığı saldırılar hakkında ne düşündüğü soruldu. ABD, her gün ‘İsrail’in kendini meşru müdafaa hakkı vardır’ diye cevap verdi. İsrail askerleri sokakta gördüğü herkesi katletti. Böyle mi meşru müdafaa olur?”

İnsan hakları ile ilgili olarak mücadele eden Uluslararası Af Örgütü’nün dahi, hasta edercesine, mide bulandırırcasına raporlar yazdığını söyleyen Finkelstein, şu ifadeleri kullandı: “Dediler ki;  ‘Her iki tarafta bundan çok acı çekmiştir.’ Her iki taraf eşit mi sizce, size rakamlar vereyim mi? İsrail’de 73 kişi öldürüldü, bunlardan sadece 6’sı sivildi, Filistin’de ise öldürülen 2200 kişiden 1600’ü sivildi. Her iki tarafın eşit olarak acı çektiği şeklinde bir görüntü mü bu acaba?  İsrail’de bir çocuk, Filistin’de 550 çocuk hayatını kaybetti. Bu eşit anlamda acı mı acaba? İsrail tarafında hasar 20 milyon dolar, Filistin’de 6 milyar dolar. Sizce bu eşit mi? Filistin’de yok edilen ev sayısı 18 bin, İsrail’de ise sadece bir tane. Bu acı sizce eşit mi? İsrail tabii ki bir bahane bulacaktır; çünkü onların her şeye bir açıklaması vardır.”

SİSİ BİR CANAVAR AMA İSRAİL ONDAN DAHA DA BETER

Mısır’la Gazze arasında sınır kapısı kapatılınca, Filistinlilerin Mısır tarafına birçok tünel kazdığını, Sisi’nin iktidara gelince bu tünelleri yok etmek istediğini söyleyen Finkelstein, şunları söyledi: “Sisi’nin yaptıklarını hiç beğenmem ve onun bir canavar olduğunu düşünüyorum ama Sisi Gazze’ye saldırmadı, evleri yıkmadı. Sisi bunu yapıyorsa, İsrail sadece 12 tüneli kapatmak yerine neden Gazze’ye saldırıyor? Sisi bu kadar küçük beyni ile çözüm bulabiliyor ise İsrail nasıl çözüm bulamıyor? Demek ki; İsrail Sisi’den kat be kat daha vahşi.”Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23