• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İsrail'den 17 Filistinliye gözaltı

Yeniakit Publisher
2015-04-14 11:51:00 -
İsrail'den 17 Filistinliye gözaltı

İsrail askerleri Batı Şeria'da 17 Filistinliyi, sivillere karşı terör ve şiddet olaylarına karıştıkları gerekçesiyle gözaltına aldı.

İsrail askerlerinin Batı Şeria'da 17 Filistinliyi gözaltına aldığı bildirildi.

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, "Kuvvetlerimiz gece saatlerinde Batı Şeria'daki güçlerimize ve sivillere karşı terör ve şiddet olaylarına karıştığından şüphelenilen 17 kişiyi gözaltına almıştır" denildi.

Zanlıların ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldüğü aktarılan açıklamada, bu kişilerin hangi kentlerden alındığına ilişikin bilgi verilmedi.

Filistinli kaynaklar ise İsrail askerlerinin Ramallah, El-Halil ve Nablus kentlerinden 15 kişiyi gözaltına aldığını belirtti.

İsrail askerlerinin Batı Şeria'da bazı evlere baskın yaptığını ifade eden görgü tanıkları, bu çerçevede Beyt Rima beldesinde 7, El-Arub Mülteci Kampı'nda aralarında 15 yaşındaki Hazım er-Rai adlı bir kişinin de bulunduğu 5, Nablus kenti ve Dura beldesinde birer, Eski Belde'de (Beldet'ül-Kadime) ise 13 yaşındaki Alaaddin Şirvana adlı çocuğun askerlerce gözaltına alındığını kaydetti.

İsrail güçleri, Batı Şeria'nın çeşitli kentleri ile Doğu Kudüs'te sık sık baskınlar düzenleyerek, çeşitli iddialarla Filistinlileri gözaltına alıyor.

Filistin Esirler Bakanlığı verilerine göre, İsrail hapishanelerinde 7 binden fazla Filistinli tutuklu bulunuyor.

(AA)

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23