Yeni Akit - M&S Asistans

İşkembe temizlemenin püf noktaları

Dolma ve çorba yapımında kullanılan işkembe farklı lezzetliyle bilinir. Ancak yapım aşamasında temizliği dikkat ve özen gerektiren bir yemektir.

18 Mayıs 2018 Cuma 13:15
İşkembe temizlemenin püf noktaları

MALZEMELER:

Bir çift eldiven

Büyük boy tencere

Su

Karbonat

Büyük boy bıçak

İŞKEMBE TEMİZLEME AŞAMASI

İşkembenin içi boşaltılır. Ardından bol suyla 4 ya da 5 kez su her yerine değecek şekilde yıkanır. Bu işlem ellere eldiven geçirilerek yapılırsa daha iyi olacaktır. Yoksa işkembenin kokusu ellere siner ve bu koku uzun süre çıkmaz. Yıkamada kullanılan suyun soğuk olması gerekir. Aksi takdirde sonradan çıkarılacak olan işkembenin üstündeki tabaka sertleşir ve bu tabakayı çıkarmak güçleşir. Bu da işkembenin temizlenmesini zorlaştırır.

Geniş bir tencerenin içi suyla doldurulup kaynatılır. Kaynayan bu suyun içine bol miktarda karbonat dökülür. Bir süre daha kaynatmaya devam edilir. Kaynayan karbonatlı suyun içine işkembe bir maşa ya da benzeri bir aletle batırarak gezdirilir. İşkembe kaynayan karbonatlı suda sadece 2 veya 3 saniye bırakılır. Suyun içerisinde fazla tutulması halinde işkembe sertleşeceğinden ve bu da işkembedeki tabakanın çıkmasını zorlaştıracağından bu süreyi geçmemek önemlidir.

Sudan çıkarılan işkembe salata tahtasının üstüne serilerek gerilir. Gerilen işkembenin üzerindeki tabaka büyük bir bıçak yardımıyla sıyrılır. Tabakayı ayırma işleminden sonra işkembe tekrar bol suyla yıkanır. Bu aşamanın ardından işkembe, çorba veya dolma yapımına hazır hale gelir.

 

 

 

Nasılkolay.com'dan alıınmştır.

Haber Tarihi: 18 Mayıs 2018 Cuma 13:15

YORUM YAZ

    Günün Karikatürü

    Yeni Akit Gazetesi - Günün Karikatürü