• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İnsan hakları değil Paralel raporu!

Yeniakit Publisher
2015-06-27 10:53:00 - 2015-06-27 14:24:24
İnsan hakları değil Paralel raporu!

ABD Dışişleri Bakanlığı İnsan Hakları Raporu’nda bu yıl da skandal ifadeler kullanıldı. ‘Rapor’un Türkiye ile ilgili bölümünde tarafgir bir üsluba yer verilerek, Türkiye’deki bir kısım basın mensubuna yönelik “yandaş gazeteciler” tabiri kullanıldı.

FARUK ARSLAN / İSTANBULABD Dışişleri Bakanlığı İnsan Hakları Raporu’nda bu yıl da skandal ifadeler kullanıldı. ‘Rapor’un Türkiye ile ilgili bölümünde tarafgir bir üsluba yer verilerek, Türkiye’deki bir kısım basın mensubuna yönelik “yandaş gazeteciler” tabiri kullanıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 32 defa hedef alındığı sözde raporda, aralarında gazeteci Mustafa Kaplan’ın da bulunduğu Tahşiye Grubu mensuplarına kumpas kurduğu gerekçesiyle tutuklu bulunan Hidayet Karaca’ya destek çıkıldı. Kürt ve Alevi vatandaşların “azınlık” olarak nitelendirildiği raporda, Erdoğan’ın ‘Şii azınlığa’ hakaret ettiği yalanı dillendirildi. Raporda; ABD’de hukuksuz biçimde baskı altına alınan, tutuklanan ve infaz edilen siyahîlere hiç değinilmedi.

PARALEL AĞZIYLA İNSAN HAKLARI RAPORU!

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin sunumuyla açıklanan ve ‘İnsan Hakları Raporu’ adı verilen 63 sayfalık paçavranın Türkiye ile ilgili bölümünde basın özgürlüğü ve hukukun üstünlüğü konularında Türkiye’ye mesnetsiz eleştiriler yapıldı. AK Parti Hükûmeti’nin 'paralel ağzıyla' yoğun olarak eleştirildiği raporda, bazı medya kuruluşları ve gazeteciler üzerinde intikam amaçlı cezalandırma, hapse atma, işinden ettirme politikaları uygulandığı savunuldu.

GAZETECİLERE ÇİRKİN HAKARET

Tarafgir raporda medya sınıflandırması da yapılırken ‘yandaş gazeteciler’ tabiri kullanılarak ABD karşıtlığıyla bilinen medya mensuplarına alenen hakaret edildi. “Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisini eleştiren gazetecilere, adlarını vererek açıkça saldırdı” ifadelerine yer verilen sözde raporda ABD beslemeli 2 gazetecinin ismi geçirilerek şu skandal cümleler kullanıldı: “Ekonomi gazetecisi Amberin Zaman’a, ‘gazeteci kılığına girmiş utanmaz militan’ diyebilecek kadar ileri gitti. Erdoğan’ın, The New York Times’ın İstanbul muhabiri Ceylan Yeğinsu’nun fotoğrafını yandaş gazetelerin birinci sayfalarında yayınlatmasının ardından, Yeğinsu binlerce tehdit aldı. İnsan hakları ve basın özgürlüğü eylemcileri hakkında binlerce dava açıldı.”
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Raporda, Gezi’de ölenlere ve Berkin Elvan’a yer verilirken, Yasin Börü ve arkadaşlarından bahsedilmemesi dikkat çekti.

Yalanlarla dolu raporda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir TV kanalında verdiği mülakatta ‘Şii azınlığa’ hakaret ettiği iddiası da yer aldı. Raporun birçok bölümünde destek olunan Paralel Çete mensuplarının Erdoğan’a yönelik “İrancı”, “Şiacı” gibi yaftalamaları görmezden gelinen raporda, Erdoğan’ın Şiilere hakaret ettiğine yönelik  bir iftiranın öne sürülmesi, ABD’nin küresel çapta uyguladığı “mezhebi farklılıklar üzerinden ülke karıştırma taktiği”ni akıllara getirdi.

SÖZDE RAPOR SİYAHİLERE YÖNELİK ŞİDDETE KÖR

Kirli tarihi Kızılderililere uyguladığı soykırım ile başlayan ABD’nin siyahîlere yönelik baskı ve zulümleri söz konusu ‘rapor’da yer almadı. Oysa ABD’de son süreçte onlarca insan hakkı ihlali yaşanmış, ülkedeki siyahîlere yönelik baskı ve yıldırma politikaları uygulanmıştı. Siyahilere yönelik polis şiddetine karşı Baltimore ve Ferguson gibi büyük çaplı ayaklanmaların da gerçekleştiği ABD’de son 2 yıl içerisinde sayısız siyahi katliamı yapılmış ve ırkçı katliamların birçoğu cezasız kalmıştı.

Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23