• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İlker Başbuğ'dan darbe açıklaması

Yeniakit Publisher
2020-02-17 12:20:00 -
İlker Başbuğ'dan darbe açıklaması

AK Parti’ye yönelik FETÖ’nün siyasi ayağı göndermesi yapan Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ'un avukatları darbe söylentilerine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

26. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, 2009 senesinde çıkarılan askerlerin sivil mahkemelerde yargılanmasının önünü açan yasayı AK Parti'nin meclisten geçirdiğini hatırlatarak, iktidar partisinin FETÖ'nün siyasi ayağı olduğunu ileri sürmüştü. Skandal açıklamalarıyla gündemi meşgul eden Başbuğ'un adı darbe söylentilerinde de geçiyordu.

Konuya ilişkin Başbuğ'un avukatları savunma niteliğinde bir yazılı açıklama yaptı.

Avukat İlkay Sezer ve Avukat Hilal Demirelli yaptıkları açıklamada müvekkillerinin adının karıştığı darbe senaryoları için şu ifadeleri kullandı:

Bugünlerde müvekkilimizin de adının karıştırıldığı hayali senaryolar, FETÖ'nün geçmişte ürettiği komploları ve bu komplolara zemin hazırlamak için yapılan kamuoyu oluşturma süreçlerini hatırlatmaktadır.

Başbuğ’dan AK Parti’ye skandal suçlama

İlker Başbuğ, 29 Ocak'ta FETÖ'nün siyasi ayağı ile ilgili soruya cevap verirken, 26 Haziran 2009'da TBMM'ye getirilen kanun teklifini veren siyasilerin araştırılması gerektiğini belirtmiş, “2008-2010 sürecinde Başbakan Erdoğan’a, ben ‘Bugün bizsek hedef yarın siz olacaksınız’ dedim” ifadesini kullanmıştı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Başbuğ'a zor soru

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan, partisine “FETÖ’nün siyasi ayağı” göndermesi yapan Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ’a, “Askeri şuralarda FETÖ'cüleri neden ihraç etmediniz?” sorusunu yöneltmişti.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

serdar

sn.başbuğ,doğruları konuşuyor.

tuncay kahveci

çünkü bu asker bozuntusu fetö ile elele.....
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23