• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İhsan Eliaçık'tan skandal içki açıklaması!

Yeniakit Publisher
2019-12-03 13:38:00 - 2019-12-03 13:45:56
İhsan Eliaçık'tan skandal içki açıklaması!

Gezi olaylarında en ön safta yer alan ve gezicilerin imamı olarak bilinen İhsan Eliaçık, skandal bir çıkışa imza atarak Kur'an-ı Kerim'de içki içmenin cezasının olmadığını söyledi.

Gezi olaylarında en ön safta yer alan ve gezicilerin imamı olarak bilinen İhsan Eliaçık yine skandal bir açıklamayla gündeme geldi. Daha önce yaptığı çıkışlarda Namazın dinin direği olmadığını, Kurban Bayramı'nda kurban kesmenin Kur'an-ı Kerim'de olmadığını savunan İhsan Eliaçık, şimdi de alkol konusunda fetva vermeye kalktı.

"İçkinin cezası yok"

İhsan Eliaçık, "İçkinin Kur'an'da cezası yok." dedi.

"İçki cezası nerede geçiyor"

Kur'an'da 4 hakiki cezanın olduğunu ifade eden Eliaçık, "Öldürmek (Bakara; 178), çalmak (Maide; 38), zina (Nur; 2) iftira (Nur; 4) ve mecazi olan Kenz-kendine servet yapmak- (Tövbe; 34-35). İçki cezası nerede geçiyor, hadi onu da siz gösterin." dedi.

Diyanet ne diyor?

"Sarhoşluk veren içkiler hakkında dört âyet gelmiştir. Bunlardan ikisinde içkinin yanında kumar da zikredilmiştir. Mekke döneminde gelen ilk âyette, içkinin dinî hükmüne temas edilmeksizin insanların hurma ile üzüm suyundan hem içki hem de tatlı yiyecek olarak yararlandıklarına dikkat çekilmiş, bu iki meyveyi yaratıp veren Allah’a karşı minnettar olmaları telkin edilmiştir (Nahl 16/67). Medine’ye hicret edildikten dört yıl sonra sarhoşluk veren içkilerin bu maksatla kullanılması yasaklanmıştır. Bu yasaklama da birden olmamış, önce “sarhoş iken namaz kılmak” menedilmiş (Nisâ 4/43), sonra “içki ve kumarın bazı faydaları bulunmakla beraber zararının daha büyük olduğu” bildirilmiş ve böylece insanlar kesin yasaklamaya hazırlanmış; nihayet “İçki, kumar... şeytan işi iğrenç şeylerdir. Bunlardan kaçının ki kurtuluşa eresiniz” (Mâide 5/90) buyurularak içki ve kumar müslümanlara kesin olarak haram kılınmıştır. Başta Hz. Ömer olmak üzere birçok sahâbînin çeşitli sebeplerle içki ve kumarın hükmünün açıklanmasını istemeleri, ilgili açıklamalar peşi peşine geldikçe daha fazla açıklama talep etmeleri içki ve kumarı yasaklayan, yasaklama gerekçelerini sıralayan âyetlerin iniş sebepleri arasında zikredilir (Buhârî, “Eşribe”, 2-21; Müslim, “Eşribe”, 3-12)."
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

ERSİN

LAİK MÜSLÜMANLIK HERHALDE BU

Abdulcabbar

Bırakalım şimdi içkiyi miçkiyi de Sen Allah’a Kuranda dediği şekilde ve Alemlerin EFENDİSİ Aleyhussalatu vesselam’ın tarif ettiği şekilde ALLAH CC’a inanıyormusun?
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23