• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İdlib'e giremeyen Esed rejimi ve Rusya, Türkiye'yi kullanma peşinde!

Yeniakit Publisher
2019-08-18 01:33:00 -
İdlib'e giremeyen Esed rejimi ve Rusya, Türkiye'yi kullanma peşinde!

Kommersant gazetesi, çatışmasız bölge olmasına rağmen bomba yağmuruyla sivillerin katledildiği İdlib’in ancak Rusya ile Türkiye arasında bir anlaşmayla alınabileceğine iddia etti.

Rus “Kommersant” gazetesi, Suriye’nin İdlib şehrindeki gelişmelere değindi.

Kommersant gazetesi, Esed rejiminin İdlib’in güneyindeki Han Şeyhun şehrinin eteklerine doğudan ve batıdan ilerlemeye çalıştığını, ancak şehre giremediklerini ifade etti.

"Türkiye ile anlaşırsak İdlib'i alabiliriz"

Ayrıca İdlib’in ancak Rusya ile Türkiye arasında bir anlaşmayla alınabileceğine işaret etti.

Muhalifler geçit vermedi

Gazete, Esed rejimi ile Rusya’nın Muhaliflere yönelik başlattığı askeri operasyonda yüzlerce Rejim milisinin öldüğüne ve birçok askeri aracın Muhalifler tarafından imha edildiğine değindi.

"Özgür bölgeyi savunmaya devam edeceğiz"

Heyet Tahrir’uş Şam’ın genel emiri Ebu Muhammed El-Cevlani, Esed rejimi ve müttefiği Rusya’nın askeri hamlesine karşı,”Tahrir’uş Şam rıza ile tek bir Rus askerinin bile özgür bölgeye girmesine asla onay vermeyecektir. Eğer girmek isterse, -Allah’ın fazlı ile- daha önce yaptığımız gibi, girme girişimini savunma şerefine nail olacağız” ifadelerini kullanmıştı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Kaynak: Fetih Medya

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

enes

Allah mümin kardeşlerimizin yardımcısı olsun

şenay doğan

benim allahtan ne amerikayı ne de başkasını böcek gibi ezmesi yönünde bir talebim yoktur allahın izni ve yardımıyla da olmayacaktır benim başka hayallerim var yalnız şu kadarını bilin ki sırtını amerikaya dayayanlar hem amerikaya hem de aleyhine Amerika ile ittifak kurdukları güce birlikte yenilecektir kuvvetle muhtemel allaha tevekkülü öğrenmeden de bu denklemden çıkmayacaklardır yine de allah adına konuşmayayım bu benim görüşüm allaha emanet olun
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23