• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hürriyet, kendini rezil etti

Yeniakit Publisher
2015-01-20 09:07:00 - 2015-01-20 09:22:55
Hürriyet, kendini rezil etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık ettiği Bakanlar Kurulu'nda çekilen fotoğraftaki kırmızı kitap dikkat çekerken, milletvekili tanıtım albümü olduğu bilinen ve tüm Ankara muhabirlerinin bildiği bu kitabı Hürriyet'in Ankara muhabiri Zeynep Gürcanlı tanıyamadı.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık ettiği Bakanlar Kurulu bugün toplandı. Bakanlar Kurulu'nda çekilen bir fotoğrafta Erdoğan'ın oturduğu yerde yer alan kırmızı kitap Hürriyet'in dikkatini çekti.

HÜRRİYET'İN KIRMIZI KİTAP AYRINTISI

Hürriyet'in Ankara muhabiri Zeynep Gürcanlı'nın haberinde, söz konusu kitabın Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde, Ankara kulislerinde bakanların, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticilerinin adeta "korkulu rüyası" olarak konuşulan kırmızı kitap olduğu iddia edildi.

KIRMIZI KITAP ASLINDA MİLLETVEKİLİ TANITIM ALBÜMÜ

Ancak Hürriyet'in bahsettiği kırmızı kitap, "Milletvekili Tanıtım Albümü"ydü. Bunu da her Ankara muhabiri bilir.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

İşte Gürcanlı'nın haberinde yer alan Erdoğan'ın kırmızı kitabının kulislerdeki hikayesi;;

"Erdoğan, Başbakanlığı döneminde sürekli kırmızı bir deftere, günlük programını, o programlarda konuşulanları, yapılacak işleri, o işlerin bitiş tarihlerini, kısacası işiyle ilgili herşeyi not alırdı.

Daha sonra, eğer bir konuda Bakanlarla, kurum yöneticileri ile bir anlaşmazlık çıktığında, hemen o deftere, anlaşmazlık konusu hakkında ne yazdığına bakar, ona göre kararını verirdi.

Bakanların, hangi işlerin, mesela bir köprünün ,otoyolun, ne zaman biteceğini söylediğini o deftere yazar, günü geldiğinde de o işin bitip bitmediğini, bizzat o bakan/kurum yöneticisi ile yeniden konuşurdu.

Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde "efsane" olan o kırmızı defter, Cumhurbaşkanlığı döneminde de ortaya çıkıp çıkmayacağı son dönemde Ankara kulislerinde en çok konuşulan konuydu."

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23