• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hindistan'da kanlı çatışma

Yeniakit Publisher
2016-08-15 16:07:00 -
Hindistan'da kanlı çatışma

Hindistan'ın Keşmir bölgesinde Hizbul Mücahidin örgütü liderlerinden Burhan Wani'nin öldürülmesinin ardından çıkan çatışmalarda bir asker öldü, 10 asker ise yaralandı.

Hindistan'da bağımsızlık günü kutlamaları sürerken Cammu Keşmir bölgesinde Hizbul Mücahidin örgütü liderlerinden Burhan Wani'nin öldürülmesinin ardından düzenlenen protestolarda şiddet olayları tırmanmaya devam ediyor.

Paramiliter Güçler yetkilisi K.K. Sharma, yaptığı açıklamada, Cammu Keşmir bölgesinde çıkan çatışmalarda Hindistan ordusundan bir askerin öldüğünü, 10 askerin de yaralandığını belirtti.

Sharma, ilk saldırının Srinagar kentinin Nowhatta Mahallesi'nde, ikinci saldırının da Khanyar Mahallesi'nde direnişçi olduğu sanılan kişilerin devriye gezen askerlere ateş açması sonucu meydana geldiğini söyledi.

İki direnişçi öldürüldü
Öte yandan Sharma, Pakistan'dan Hindistan sınırına giren ve askeri kontrol çizgisinden geçen iki direnişçinin Uri'de çıkan çatışmada vurularak öldürüldüğünü bildirdi.

Pakistan dün bağımsızlık gününü kutlarken, Hindistan tarafından on binlerce Keşmirli de ellerindeki Pakistan bayraklarıyla "Çok yaşa Pakistan", "Evine dön Hindistan" sloganları atarak yürüdü. Hükümet güçleriyle göstericiler arasında çıkan çatışmalarda 40 kişi yaralandı.

69 yılda 70 bin kişi öldü
Cammu Keşmir'in çeşitli yerlerinde sokağa çıkma yasağı devam ediyor. Hindistan, Müslümanların çoğunlukta olduğu Cammu Keşmir'de yarım milyon asker bulunduruyor. Güvenlik güçleri ile Hizbul Mücahidin arasında 8 Temmuz'da çıkan çatışmada, örgütün üst düzey üyelerinden Wani'nin öldürülmesinden sonra on binlerce kişi sokaklara dökülmüştü. Hindistan güvenlik güçlerinin biber gazı ve gerçek mermi kullandığı gösterilerde en az 50 kişi hayatını kaybetmiş, 2 bin sivil ve bin 600 güvenlik görevlisi yaralanmıştı.

Hindistan ve Pakistan arasında İngiltere'den bağımsızlıklarını kazandıkları 1947 yılından bu yana tartışma konusu olan Keşmir'de 70 bin kişi şiddet olaylarında yaşamını yitirdi. Cammu Keşmir'deki direniş grupları, 1989'dan bu yana bağımsızlık ya da Pakistan'a bağlanmak için eylemler yapıyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23