Tropikal bir iklim meyvesi olan hindistan cevizinin pek çok faydası bulunmaktadır Detayları haberimizde!
Hindistan cevizi besin değeri (100 gr)
- Karbonhidrat değeri: 5
- Protein değeri: 4
- Yağ değeri: 37
- Lif değeri : 9
- Kolesterol değeri : 0
- Sodyum değeri: 3500
- Potasyum değeri: 38000
- Kalsiyum değeri: 2000
- Vitamin A değeri: 200
- Vitamin C değeri: 0
- Demir değeri: 225
Hindistan cevizi faydaları
- Lif açısından zengindir
- Diyabeti dengeler
- Yaşlanmayı yavaşlatır
- Bağışıklık sistemini güçlendirir
- Karın yağlarını eritir
- Genel sağlığa katkıda bulunur
- Enerji sağlar
- Epilepsi hastalığına iyi gelir
- Kanserle mücadele eder
- Besleyicidir
- İdrar yolu enfeksiyonunu önler
- Kolesterol seviyesini dengeler
- Hamile kadınların bağışıklık sistemini güçlendirir
- Bakterilere karşı savaşır
- Ağız hijyenini artırır
- Kemik sağlığını korur
- Cilt kırışıklıklarını önler
- Saç köklerini kuvvetlendirir
Hindistan cevizi yağının faydaları
- Vücuttaki yağ birkintilerini azaltmaya yardımcı olur
- Ağız hijyeni için faydalıdır
- Mantar hastalıklarına karşı etkilidir.
- Enfeksiyon hastalıklarına karşı vücudu korur
- Mide ve bağırsak kurtlarının dökülmesine yardımcı olur
- Vücudun metabolik hızını arttırır
- Sindirim sistemi sağlığı için faydalıdır
- Midede toksinlerin dışarı atılmasını sağlar
- Kemiklerin güçlendirir
- Kolestrol oluşumunu azaltır
- Kalp hastalıklarını yakalanma riskini önler
Hindistan cevizi suyunun faydaları
- Mineral ve sıvı kaybını giderir.
- Yaşlanmaya neden olan unsurların ortadan kalkmasını sağlar
- Kalp sağlığı açısından faydalıdır
- Böbrek taşı oluşumunu engeller.
- Sindirim sistemini güçlendirir
- Enerji verir
- Kas krampları sorununu ortadan kaldırır
- Kemik sağlığının korunmasına yardımcı olur
- Stresle mücadelede yardımcı olur.
- İdrar yolu enfeksiyonarının giderilmesine yardımcı olur
- Şişkinliği giderir
- Kilo vermeye yardımcı olur
- Kan dolaşımını arttırır
- Kabzılık ve dizanteri gibi hastalıklara iyi gelir.
Hindistan cevizinin zararları
- Aşırı tüketiminin kilo veya kolesterol düzeylerini arttırdığı yönünde endişeler bulunmaktadır. Ancak bu kaygılar bilimsel araştırmalar ile kanıtlanamamıştır.
- Gebelik döneminde fazla yenilmesinin yan etkilere yol açabileceği savunulmuştur. Ancak bu iddialar henüz ispat edilememiştir
- Kolestrol sorunu olan kişilerin doktora danışmadan hindistan cevizini tüketmemesi gerekmektedir.
- Hindistan cevizi suyunun kan basıncı seviyesini düşürdüğü belirtilmektedir.
- Hindistan cevizi kan basıncını etkilediği için planlanmış bir ameliyattan en az bir hafta önce tüketiminin durdurulması gerekir.
Hindistan cevizi hakkında bilinmeyenler
- Kusmayı yatıştırmak için diğer metotlar başarısız kaldığında hindistan cevizi kullanılmaktadır.
- Potasyum, sodyum, magnezyum, kükürt ve protein açısından zengin bir besindir.
- Meyvesinden elde edilen tıpta kullanılmaktadır.
- Hindistan cevizi ağacı 60 yıl boyunca ürün verebilmektedir.
- Hindistan cevizi ağacının Boyu 20 metreyi aşmaktadır.
- Tropikal bölgelerde yetişir.
- Hindistan cevizi 7-13 yaşları arası meyve vermeye başlar.
