• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hava savunma sistemleri devreye girdi! İran’dan BAE’ye 2 balistik füze

Yeniakit Publisher
IHA Giriş Tarihi:

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Hava savunma sistemleri devreye girdi! İran’dan BAE’ye 2 balistik füze

Birleşik Arap Emirlikleri Savunma Bakanlığı, İran’dan ülke topraklarına 2 balistik füze fırlatıldığını açıkladı.

Birleşik Arap Emirlikleri’nde balistik füze alarmı verildi. BAE Savunma Bakanlığı, İran’dan ülke topraklarına 2 balistik füze fırlatıldığını açıkladı.

BAE Savunma Bakanlığı, İran’dan ülke topraklarına 2 balistik füze fırlatıldığını açıklayarak, hava savunma sistemlerinin ilk füzeyi ülkenin karasuları dışında, ikinci füzeyi ise ülkenin karasuları içinde düşürdüğünü bildirdi. Bakanlık, "Savunma Bakanlığı, yüksek alarm durumunda olduğunu ve her türlü tehditle başa çıkmaya tamamen hazır bulunduğunu teyit eder. Devletin güvenliğini zayıflatmaya yönelik her türlü girişime kararlılıkla karşı koyacak" dedi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Recep Aydın/ Sosyal Bilimci

İran ve Birleşik Arap Emirlikleri yönetimlerinin son günlerde tırmandırdığı tehlikeli askeri restleşme, halihazırda büyük trajedilerle sarsılan Ortadoğu coğrafyasını yeni bir felaketin eşiğine sürüklemektedir. Karşılıklı fırlatılan balistik füzeler, gövde gösterileri ve kışkırtıcı askeri hamleler, bölgede barış içinde yaşamak isteyen milyonlarca insanın güvenliğini açıkça hiçe saymaktır.Gazze’de, Yemen’de ve bölgenin dört bir yanında masum siviller, kadınlar ve çocuklar en temel insani haklarından mahrum bir şekilde hayatta kalma mücadelesi verirken; egemen güçlerin kaynaklarını yıkıma, silaha ve şiddete harcaması kabul edilemez bir sorumsuzluktur. Siyasi ihtiraslar ve bölgesel nüfuz savaşları uğruna atılan her füze, yalnızca istikrarsızlığı derinleştirmekte ve masum halkların geleceğini karartmaktadır.Devlet yönetmek, silah gücüyle tehdit savurmak değil; bölge halklarının can güvenliğini korumak ve adaleti tesis etmektir. İran ve BAE lider kadroları, bu tehlikeli tırmanışı derhal durdurmalı, akılselimle hareket ederek diplomatik kanalları devreye sokmalıdır. Unutulmamalıdır ki, bu coğrafyanın yeni savaş cephelerine ve acılara değil; kalıcı huzura, adalete ve her şeyden önemlisi garibanların, mazlumların sesini duyacak sorumlu liderlere ihtiyacı vardır. Tarih, kendi güç savaşları uğruna masumların çığlığına kulak tıkayanları asla affetmeyecektir.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23