• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Haçlı’nın Koçbaşı

Yeniakit Publisher
2015-06-22 08:15:00 - 2015-06-22 18:48:52
Haçlı’nın Koçbaşı

Amerika’nın 250 milyon nüfusa ulaşması, şampanyalar patlatılarak kutlanmıştı... Aynı Amerika, dünyaya “nüfus kontrolü” uygulamasını dayattı... Cumhurbaşkanı Erdoğan bu kampanyaya karşı “3 çocuk” demeye başlayınca, 3 çocuk babası Rahmi Koç, “Haçlı’nın Sözcüsü” gibi konuştu ve “80 milyon nüfus, ayak bağı olur” dedi. Koç’a tepki yağıyor.

ARDA ŞİMŞEK / İSTANBUL - Türkiye’de yaşayan yaklaşık 80 milyon vatandaşa araçtan yakıtına, ev eşyasından gıdaya kadar yüzlerce ürün satarak servetine servet katan Koç’un, ülke nüfusunun fazla olmasından şikâyet etmesi samimi bulunmadı. Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç’un, Koç Üniversitesi’nin mezuniyet töreninde yaptığı konuşmasında kullandığı “Nüfus 80 milyon kişiye doğru gidiyor. Bu bize büyük bir ayak bağı oluyor. 50-60 milyonda kalsaydık çok daha zengin olurdu bu ülke” şeklinde skandal ifadeleri değerlendiren, patronlar, bazı kesimlerin ‘nüfus az olsun, bize tabi olsun’ anlayışında oldukları ve Türkiye coğrafyasının değil 80 milyonu, 100 milyon nüfusu da kaldıracak potansiyele sahip olduğunu söylediler.

KOCA: FAZLA NÜFUSUN AYAK BAĞI OLACAĞINA DA İNANMIYORUM

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Başkanı Mustafa Koca, ülkelerin geleceğinin nüfusun fazla olup olmamasıyla değil, katma değeri yüksek olan genç nüfusla ölçüldüğünü söyledi.

Türkiye’deki doğum oranlarının yüzde 2.1’lerde olduğu bir dönemi yaşadığımızı da hatırlatan Koca, “Türkiye de bir aile kurulduğunda bir çocuk anne için, bir çocuk baba için, bir çocuk da ümmetin devamı için elzemdir. Ama siz sırf zenginleşmek için ülkeyi Avrupalılar gibi üremeyen nesil haline getirirseniz, Batı’nın düştüğü duruma düşersiniz. Dolayısıyla ben yeni evlenen çiftlerimizin eğitimlerini vermek şartıyla en az üç çocuk yapmalarından yanayım. Çünkü ülkemizin geleceğinin eğitimli ve genç nüfusun varlığına bağlı olduğunu düşünüyorum” dedi.

Koca, “Ben fazla nüfusun ayak bağı olacağına da inanmıyorum. Bakın Çin’in nüfusu 2 milyar civarında ama geçiniyor. Dolayısıyla yetkililer planlamaları doğru yaptığında, nüfus fazla olsa da eğitimli ve genç olursa ülkeyi zenginleştirir” şeklinde konuştu.

ÖZGENÇ: İYİ NİYETLİ AÇIKLAMALAR DEĞİL

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç de, Koç camiası tarafından eskiden beri Türkiye nüfusuna karşı bir kısırlaştırma politikasının söz konusu olduğunu belirterek, “Rahmi Beyin 80 milyon civarındaki nüfusun ayak bağı olacağı yönündeki açıklamalarının iyi niyetli olmadığı kanaatindeyim. Çünkü bugün birçok gelişmiş ülkede nüfus fazla iken onlara ayak bağı olmuyor da bize mi olacak? Burada mühim olan azınlığın refahı değil, çoğunluğun refah kazanmasıdır” ifadelerini kullandı.
Bazı kesimlerin ‘nüfus az olsun, bize tabi olsun’ anlayışında oldukları için nüfusun çokluğundan yakındığını da belirten Özgenç, “Doğru tespit Sayın Cumhurbaşkanımızın ‘en az 3 çocuk’ tespitidir. Çünkü Türkiye nüfusu gittikçe yaşlanıyor. Avrupalı ülkelerin nüfusuna bakın, çoğunda yaşlı nüfus hakim. Bizim genç nüfuslu olmamızı istemeyen mihraplar da bunun önüne geçmek için insanlarımızın zihnini bulandırıcı açıklamalar yapıyorlar. Bu yaklaşım yanlıştır. Oysaki; Türkiye coğrafyası 80 bin nüfusu değil, 100 milyon nüfusu da kaldırır. Önemli olan doğru eğitimi vermektir. Bu tür açıklamalara itibar edilmemelidir” şeklinde konuştu.

METİN KÜLÜNK: YURTDIŞINDA MOBİL SANDIĞA GEÇİLMELİ

CENEVRE - AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Metin Külünk, yurtdışında seçime katılım oranını arttırmak için mobil sandık uygulamasına geçilmesi gerektiğini söyledi. İsviçre’nin Zürih kentinde bulunan Külünk, yaptığı açıklamada, yurtdışında seçimlere katılım oranının arttırılmasını istediklerini belirtti. Bunun için sandığı vatandaşın ayağına götürmek gerektiğini vurgulayan Külünk, “Yani bunun da yolu mobil sandıktır” dedi. Külünk, “Biz vatandaşa ‘gel buraya oyunu kullan’ diyeceğimize vatandaşa ‘sandığı ayağına getirdik hadi oyunu kullan’ demeliyiz. YSK’nın bu söylediğimi düşüneceği ve bu yönde adım atacağına kanaat getiriyorum” şeklinde konuştu.

VEHBİ'NİN ÇOCUKLARI DA MI AYAK BAĞI?

“Nüfus 80 milyon kişiye doğru gidiyor. Bu bize büyük bir ayak bağı oluyor. 50-60 milyonda kalsaydık çok daha zengin olurdu bu ülke” diyen ve nüfus planlaması isteyen Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç’un babası Vehbi Koç’un 4 çocuğu bulunuyor.

80 milyon nüfusun ayak bağı olduğunu iddia eden ve Cumhurbaşkanı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘3 çocuk yapın’ çağrısını da eleştiren Rahmi Koç’un ise 3 oğlu bulunuyor. Patronların kendi nesillerini devam ettirmek için çok çocuk yaparken, vatandaşların az çocuk yapmalarını istemesinin “tutarsızlık” olduğu ifade ediliyor.

İŞADAMLARININ O ÇOCUKLARI!

VEHBİ KOÇ: 1985 yılında bir grup işadamı, akademisyen, iş ve işveren kuruluşları temsilcileri tarafından Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı’nı kuran Vehbi Koç’un, 1 erkek, 3 kız olmak üzere 4 çocuğu var. Vehbi Koç’un çocuklarının isimleri şöyle: Semahat Koç (Arsel), Rahmi Koç, Sevgi Koç (Gönül), Suna Koç (Kıraç)

RAHMİ KOÇ: Vehbi Koç’un oğlu Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç’un, Mustafa Vehbi Koç, Ömer Mehmet Koç ve Ali Yıldırım Koç adlı 3 oğlu bulunuyor.

AYDIN DOĞAN: Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan’ın, Vuslat Doğan Sabancı, Hanzade Doğan Boyner, Begümhan Doğan Faralyalı ve Arzuhan Doğan Yalçındağ adlı 4 kızı var.

JAK KAMHİ: Profilo Holding Yönetim Kurulu Başkanı Jak Kamhi’nin, Hayati Kamhi, Cefi Kamhi ve Kerim Kamhi adlı 3 oğlu bulunuyor.

PATRONLAR; ERDOĞAN’IN, ‘3 ÇOCUK YAPIN’ ÇAĞRISINI DA ELEŞTİRMİŞTİ

Vehbi Koç’un önderliğinde kurulan, Rahmi Koç, Aydın Doğan, Jak Kamhi, Nuri Çolakoğlu’nun Yönetim Kurulu ve Mütevelli Heyeti üyesi olduğu Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı (TAP), 2008 yılında gazetelere ilan vererek Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘3 çocuk yapın’ çağrısını eleştirmişti. Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı’nın ilanında; “Nüfus artış hızını teşvik eden mesajlar, toplumu işsizliğe, eğitimsizliğe ve yoksulluğa teslim etmek, doğan her çocuğu güvenli gelecekten mahrum bırakmak, kadınların özgürleşme taleplerini ve doğurganlık haklarını önemsememek, annelerin ve bebeklerin sağlıklarını riske atmak anlamını taşımaktadır” ifadeleri yer almıştı.

Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23