• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Haçlı ordusunun 13 Temmuz günü sınırda işi neydi?

Yeniakit Publisher
2017-03-24 08:12:00 - 2017-03-24 01:52:54
Yeni Akit'i Google'da takip et, hiçbir gelişmeyi kaçırma.
Haçlı ordusunun 13 Temmuz günü sınırda işi neydi?

13 Temmuz günü Batılı ülke askerinin Halep – Menbic – Rakka üçgenine iniş yaptığı iddia edildi. Türkiye’de darbenin başarısızlığının kesinleşmesinin ardından askerlerin geri gittiği öğrenildi.

SELİM YAZICI / ANKARA - Fetullahçı teröristlerin darbeye teşebbüs ettiği 15 Temmuz gününden saatler önce Suriye’de ‘olağanüstü’ bir askeri hareketlilik yaşandığı, 13 Temmuz günü saat 16:30’dan itibaren binlerce Haçlı askerinin dev nakliye uçakları ile Halep – Menbic – Rakka üçgenine iniş yaptığı iddia edildi. Yeni Akit’e konuşan Suriye Türkmen Cephesi’nin üst düzey bir komutanı, ‘Goldin tepesi’ diye bilinen mevkiden yaptıkları gözlem esnasında onlarca nakliye uçağından Amerika, Almanya, Fransa ve İngiltere bayraklarıyla binlerce askerin iniş yaptığına şahit olduklarını bildirdi. 

50 NAKLİYE UÇAĞIYLA GELDİLER!

14 Temmuz 02:00’a kadar her 10-15 dakikada bir tane olmak üzere onlarca nakliye uçağının bölgeye sorti yaptığını kaydeden Türkmen komutan, “Bölgedeki gözlemimiz esnasında yaklaşık 50 indirme gerçekleştiğine şahit olduk. Ağır zırhlı araçların indirildiğini gördük. 13 Temmuz’da gelen bu askeri birlikler 16 Temmuz günü akşam saat 20:00 sularında aynı nakliye uçakları ile geri dönmeye başladılar” dedi.

RUS UYDULARI TESPİT ETMİŞ OLMALI

Türkiye’de bir darbe girişimi olduğundan da haberdar olamadıklarını belirten komutan, 17 Temmuz günü Türkiye’deki gelişmeleri de öğrenince, bu sevkıyatın Türkiye’deki darbe ortamına müdahil olma isteğinin yanı sıra, bölgede bir PKK devleti kurulmasıyla da bağlantılı olabileceğini değerlendirdiklerini vurguladı. Anlattığı olayın Rus askeri uydularınca da tespit edildiğini düşünen Türkmen komutan, darbe girişiminin hemen ilk saatlerinden itibaren ve ilk olarak Rusya’nın Türkiye’nin yanında yer almasına da dikkat çekti.

 

Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23