• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Gazze’de Hakka yürüdü! Hamas'ın kurucusundan acı haber

Yeniakit Publisher
AA Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Gazze’de Hakka yürüdü! Hamas'ın kurucusundan acı haber

Filistinli kahramanlardan mücahitlerden oluşan Hamas'ın kurucularından Ataullah Ebussebih Hakk'a yürüdü.

Hamas'ın kurucularından, Siyasi Büro Üyesi ve eski Esirler ve Özgürlükler Bakanı Ataullah Ebussebih, 78 yaşında Gazze'de hayatını kaybetti.

Hamas, Ebussebih'in vefatı dolayısıyla bir taziye mesajı yayımladı.


 

Filistin davasına uzun yıllar hizmet etti

Mesajda, Ebussebih'in Hamas Siyasi Büro üyeliğinin yanı sıra düşünür, yazar, şair ve eğitimci kimliğiyle Filistin davasına uzun yıllar hizmet ettiği vurgulandı.

Ebussebih'in siyaset, düşünce, edebiyat ve eğitim alanlarında Filistin halkının haklarını savunduğu, özellikle İsrail hapishanelerindeki Filistinlilerin haklarının korunmasına yönelik çalışmalarıyla öne çıktığı kaydedildi.

Gazze'de halkıyla birlikte zorlu koşullara sabırla göğüs geren Ebussebih'in, ulusal mücadeleye bağlılığına, fedakarlığına ve halkla iç içe duruşuna dikkat çekildi.

Mesajda ayrıca merhuma Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve Filistin halkına başsağlığı dileğinde bulunuldu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

ben sahsen iananmıyorum müslüman olduğuna

bütün dünyada terör örgütlerini amerika israil ingilizler kuruar onlar yok eder

Ömer Halid Selman Selahaddin

Allah Rahmeti İle Muamele Eylesin İnşâAllah.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23