• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Fransız bayan bakandan ezber bozan açıklama

Yeniakit Publisher
2015-05-06 07:41:00 - 2015-05-05 21:59:56
Fransız bayan bakandan ezber bozan açıklama

Fransa’da sosyal medya, Eğitim Bakanı Najat Vallaud- Belkacem’in, “Fransa gibi Müslüman ülkede, İslam’ı reddeden Fransızların olması normal değil. Milli eğitim müfredatına Kur’an’ın ilkeleri konulmalı ve Fransızlar daha gençken bu ilkelere alıştırılmalı. Başörtüsü yasağı kaldırılmalı, Kur’an’ın ayetleri ve Müslüman kültürü öğretilmeli. Fransa’nın gerçekten buna ihtiyacı var” demeci ülkedeki sağcı kesimin tepkisini çekti.

Fransa’da sosyal medya, Eğitim Bakanı Najat Vallaud- Belkacem’in RTL Televizyonu’na verdiği ileri sürülen bir demeci ile çalkalanıyor. Binlerce Fransız’ın paylaştığı mesajda Belkacem’ın “Fransa gibi Müslüman ülkede, İslam’ı reddeden Fransızların olması normal değil. Milli eğitim müfredatına Kur’an’ın ilkeleri konulmalı ve Fransızlar daha gençken bu ilkelere alıştırılmalı. Başörtüsü yasağı kaldırılmalı, Kuran’ın ayetleri ve Müslüman kültürü öğretilmeli. Fransa’nın gerçekten buna ihtiyacı var. Çünkü Hıristiyanlığın aksine İslam demokrasi ile uyumludur” diyor.

SAĞCI KESİM TEPKİ GÖSTERDİ

Ülkenin sağcı kesimi Belkacem’in hemen istifa etmesi gerektiğini savunurken Le Monde Gazetesi mesajın sahte olduğunu iddia etti. Le Monde, o tarihte Belkacem’in henüz yerel bir politikacı olduğunu ve RTL’e demeç vermediğini yazdı.

KIZIMDAN UTANÇ DUYUYORUM

Fransa’da aşırı sağcı-İslam düşmanı Ulusal Cephe Partisi’nin (FN) Onursal Başkanı Jean-Marie Le Pen, parti üyeliğinin askıya alınmasından sonra FN Lideri kızı Marine Le Pen ile ilgili “Onun benim soyadımı taşımasından utanç duyuyorum” dedi. Kızıyla arasındaki kriz nedeniyle üyeliği askıya alınan 86 yaşındaki baba Le Pen, Fransız Europe 1 radyosunda soruları yanıtladı. Üyeliğinin askıya alınmasını “ihanet” olarak değerlendiren Le Pen, kızıyla arasındaki köprüleri tamamen attığını belirterek, “Kızınızı reddediyor musunuz?” sorusuna da “Kesinlikle” cevap verdi. Le Pen, kızı Marine Le Pen’in soyadını taşımasından utanç duyduğunu dile getirerek, şöyle konuştu: “Onun benim soyadımı taşımasından utanç diyorum. Dilerim ki bir an evvel evlenir ve soyadını değiştirir. Bundan sonra FN Liderinin Le Pen soyadını taşımasını istemiyorum. Ona diyorum ki bir an evvel evlen ve soyadını değiştir. İçim ancak böyle rahatlayacak.” Kızının 2017’de cumhurbaşkanı olmasını hala isteyip istemediği yönündeki soruya ise “Şimdilik hayır” cevabını veren Le Pen, “Eğer bu ahlaki prensiplere sahip biri, 2017’de seçimi kazanır da ülkeyi yönetirse bu Fransa devleti için skandal olacaktır” ifadelerini kullandı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23