• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Fransa'da 'başörtüsü günü' günü

Yeniakit Publisher
2016-04-20 17:42:00 -
Fransa'da 'başörtüsü günü' günü

Fransız hükümet üyelerinden gelen başörtüsü ile ilgili sözlere tepki gösteren Müslüman öğrenciler, üniversitelerde 'başörtüsü günü' düzenledi

Fransa'da Başbakan Manuel Valls'ın başörtüsünün yasaklanması gerektiğine dair sözlerine tepki gösteren Müslüman öğrenciler üniversitelerde 'Başörtüsü Günü' düzenledi.

Fransa'da Kadın Hakları Bakanı Laurence Rossignol geçtiğimiz günlerde başörtüsünün kadını köleleştirdiğini iddia etmiş, ülkenin başbakanı Valls ise başörtüsünün yasaklanması gerektiğini savunmuştu.

Paris'teki bir üniversitede okuyan Müslüman kız öğrencilerin Facebook üzerinden ilan ettiği etkinlik bugün birçok yerde yapılıyor.

Etkinlik sayfasında yapılan açıklamada başörtülü olsun olmasın tüm kadınların eşit olduğu vurgulanarak etkinliğin amacının tesettürlü olmayanlara da bu deneyimi yaşatmak olduğu belirtildi. Açıklamada stenildiği ifade edildi.tesettürün kadını köleleştirmediğini göstermek i

Paris'teki Fen Bilimleri Enstitüsü'nde düzenlenen etkinliğe katılacağını beyan eden 250 kişi oldu ve katılım gösteren çok sayıda kişi başörtülü fotoğrafını paylaştı. Etkinlik bugün 21.0'a kadar devam edecek.

Fransa'da tesettür konusundaki çalışmaları ile bilinen araştırmacı yazar Agnès De Feo, etkinliğin başörtüsü ile ilgili olumlu sonuçlar getireceğine inandığını, iyi düşünülmüş bir program olduğunu söyledi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23