• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ezogelin gibisi yok

Yeniakit Publisher
2018-10-13 17:56:00 -
Ezogelin gibisi yok

Tokluk hissi uyandıran fakat şişmanlık yapmayan besinleri tercih edin.

Bazı yiyecekler, beynimize tokluk sinyalleri gönderiyor ve iştahımızı kesiyor. Bu besinlerin büyük bölümü ise ülkemizin geleneksel mutfağını tarif eder gibi. Her araştırma, bakliyatı işaret ediyor. “Çorba” diyor. "Kırmızı acı biber” diyor. Yani “Ezo Gelin Çorbası için” demeye getiriyor! Yani fazla kilolardan kurtulmanın yolu salatadan geçmiyor! Aslında hepsini biliyoruz ama bir kez daha hatırlamakta yarar var... İşte uzun süre tok tutan 12’li:

1. Çorba: Üniversite araştırmalarına göre, öğle yemeğinden önce et suyuna yapılmış düşük kalorili bir çorba içildiği takdirde yemeğin sonunda %20 daha az kalori alınmış oluyor. Çünki çorba, düşük kalorili olmasına rağmen midenizde çok yer kapladığı için iştahı azaltıyor.

2. Bezelye, Nohut ve Mercimek: Bezelye, nohut ve mercimek hem sağlıklı olması hem de uzun süre tok tutması yönünden müthiş yiyecekler.. Protein, lif, B vitamini ve demir yönünden zengin, yoğun antioksidan içeren bu sebzeler ana protein kaynakları. ‘Obesity Journal’ adlı obeziteyi önlemeyi amaçlayan gazetede yayınlanan habere göre, insanların %31’i bakliyat içeren yemekler sonrasında daha doygun hissediyorlar.

3. Su: Ne kadar az su içerseniz o kadar aç hissedersiniz; çünkü açlıkla susuzluğun vücudumuzdaki yan etkileri çok benzer. Her ikisinin de eksikliği; düşük enerji, halsizlik ve mutsuzluğa neden oluyor. Bu yüzden de açlık ve susuzluk hissi birbiri ile karıştırılabiliyor. Aç olduğunuzu düşündüğünüzde bir bardak su içerek, gereksiz kalori alımından kurtulabilirsiniz.

4. Elma: Yoğun miktarda lif ve su içeren elmayı, yemekten yarım saat önce yediğiniz takdirde kendinizi daha tok hissedecek ve daha az yemek yiyeceksiniz.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

5. Turşu: ‘Annals of the New York Academy of Sciences’ tarafından yapılan araştırmaya göre turşu, SCFA olarak adlandırılan kısa zincirli yağ asitleri ihtiva ettiği için, mideden beyne yeterli kalorinin aldığına dair sinyalin gönderilmesini yani beyinde tokluk hissi veren hormonların üretimini sağlıyor.

6. Pul Biber: Pul biberin acı olmasını sağlayan kapsaisin maddesi, aynı zamanda metabolizmanızı hızlandırmakta en büyük destekçi. Hollanda’daki Maastricht Üniversitesi’nde yapılan araştırmalar göre acı tatlar beyinde tokluk hissi uyandırıyor.

7. Siyah Çikolata: Eğer canınız tatlı çekiyorsa siyah çikolata yiyin! Araştırmalara göre siyah çikolata tansiyonu dengeliyor. Kalp ve beyin sağlığınıza yardımcı olan siyah çikolata sütlü çikolatadan daha tok tutuyor.’Nutrition and Diabetes’ adlı gazetede yayınlanan araştırmaya göre siyah çikolata hem tatlı, hem tuzlu ihtiyacınızı karşıladığı için ara öğünde yenildiği takdirde %17 oranında daha az yemek yeniliyor.

8. Yumurta: Kahvaltıda yumurta yemek uzun süre tok tutuyor. Missouri Üniversitesi’nde yapılan araştırmalara göre, protein yönünden çok zengin yumurta diğer öğünlerde daza az yemenizi sağlıyor.

9. Fındık: ‘British Journal of Nutrition’ın tarafından yapılan araştırmaya göre fındık, yoğun lif kaynağı ve protein açısından zengin yapısıyla uzun süre tok tutuyor. Aynı zamanda meyve ile birlikte yendiği takdirde kan şekerini dengeliyor.

10. Yulaf Ezmesi: ‘American College of Nutrition’da yapılan araştırmalara göre yulaf ezmesi uzun süre tok tutuyor. Süt ile birlikte yendiğinde, yüksek oranda lif, protein ve beta-glukan içerdiğinden dolayı çok sağlıklı ve lezzetli bir diyet yemeği seçeneği oluyor.

11. Avokado: ‘Nutrition Journal’ adlı dünyanın ilk bilimsel gazetesinde yayınlanan bir habere göre, yemeğin yanında yarım porsiyon avokado yenirse saatlerce tok kalınabiliyor. Araştırmalar sonucunda bunu yapan kadınların %22 oranında daha tok hissettiği ve üç saat sonra oluşan yemek yeme hissinin %24 oranında azaldığı ortaya çıktı.

12. Peynir altı suyu proteini: Süt ve süt ürünlerinin çoğunda bulunan bu protein, en doyurucu proteinlerden biri. ‘Journal Appetite’ adlı gazetede yayınlanan araştırmaya göre, peynir altı proteini içenler, karbonhidratlı içecek içenlere göre %18 oranında daha çok tokluk hissediyorlar.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23