• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Etli gölevez tarifi, nasıl yapılır? Kolay etli gölevez tarifi

Yeniakit Publisher
2021-11-11 21:33:00 - 2021-11-14 20:52:55
Etli gölevez tarifi, nasıl yapılır? Kolay etli gölevez tarifi

Mersin’e özgü yemeklerin arasında en sevilen yemeklerden biri olan Etli Gölevez nasıl yapılır?

İşte etli gölevez tarifi....

Malzemeler

  • 1 adet büyük boy gölevez
  • 300 gr. kuşbaşı kuzu eti
  • 2 yemek kaşığı tatlı toz biber
  • 2 yemek kaşığı margarin
  • Tuz
  • 6 su bardağı sıcak su
  • Yarım limon

Yapılışı

Gölevezi yıkayıp kabuğunu soyun ve ceviz büyüklüğünde küpler halinde doğrayın. Kuşbaşı etleri ve margarini orta boy bir tencereye aktarın. Orta ısılı ateşte, sık sık karıştırarak 5-6 dakika, etler suyunu verip tekrar çekinceye kadar kavurun. Üzerine 2 su bardağı sıcak suyu hemen ekleyip kısık ateşte 25-30 dakika daha pişirin. Toz biberi, tuzu, limon suyunu ve gölevezleri de ekleyip sürekli karıştırarak 2-3 dakika kadar kavurun. 4 su bardağı sıcak suyu da ilave ederek orta ısılı ateşte gölevezler iyice yumuşayıncaya kadar pişirip ocaktan alın. Afiyet olsun.

 

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23