İzmir'de engelli vatandaşlar için araç şarj istasyonları kuruldu.
İzmir'in Balçova ilçesinde, engelli vatandaşlar için ilçenin farklı noktalarına kurulan 'engelli araç şarj istasyonları' vatandaşların hayatını kolaylaştırıyor.
Balçova Belediyesi, İzmir bölgesinde ilk kez örnek bir uygulama başlattı. Belediye, ilçede engelli vatandaşlar için önemli bir sorun haline gelen akülü araçlarının şarj problemini, farklı noktalarda kurduğu şarj istasyonlarıyla çözdü. İlk etapta belediye binasına kurulan istasyon, kısa süre içerisinde sekiz farklı noktada vatandaşlara hizmet verecek. Engelli vatandaşların hayatını kolaylaştıran projeyle, aynı anda üç akülü araç şarj edilecek. Engelli vatandaşlar, şarj istasyonlarına ise hiç bir ücret ödemeden faydalanabilecek. İstasyonlarda, oluşabilecek olumsuz durumlara karşı da her türlü önlemler alınarak istasyonlar güvenli hale getirildi.
Şarj istasyonunun ilk denemesini ise Belediye Meclis Üyesi Sinem Aksema Kılıç yaptı. Aksema'nın denemesini, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya da izledi. Çalkaya, projenin engelli vatandaşlar için hayati bir öneme sahip olduğunu vurguladı. Engelli vatandaşların şarj istasyonlarına ihtiyacı olduğuna dikkat çeken Aksema, "Birçoğu yanlarında taşıdığı şarj aletleri ile esnaftan yardım istemek veya şarjları bittiklerinde ailelerini çağırmak zorunda kalıyordu. Artık şarjım biterse yolda kalır mıyım endişeleri olmayacak" dedi.
Balçova Belediye Meclis Üyesi Sinem Aksema Kılıç, engelli vatandaşlara yardımcı olmak istediklerini belirtti. Aksema, "Her gün yeni gelişmeleri takip ederek engelli arkadaşlarıma nasıl faydalı olabilirim diye çalışıyorum. Balçova’da engelleri tek tek kaldırıyoruz" dedi.