• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Elektrikte asayiş berkemal

Yeniakit Publisher
2015-06-08 08:11:39 - 2015-06-08 08:11:39
Elektrikte asayiş berkemal

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Müsteşar Metin Kilci ve Zafer Benli ile birlikte Ankara Gölbaşı’nda bulunan TEİAŞ Milli Yük Tevzi Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında, elektrik iletim ve dağıtım durumu ile ilgili bilgi verdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “Bir önceki seçimlerde elektrik kesintisinden dolayı herhangi bir sandıkta bir vatandaşın oyunun geçersiz kılındığı gibi durum yoktur” dedi.  

Bakan Yıldız, Ankara Gölbaşı’nda bulunan TEİAŞ Milli Yük Tevzi Merkezinde düzenlediği basın toplantısında, elektrik iletim ve dağıtım durumunu, sistemdeki son durumu değerlendirdi. Yıldız, TEİAŞ Milli Yük Tevzi Merkezinin elektriğin iletiminin, dağıtımının ve kalitesinin anlık olarak gözlemlendiği bir merkez olduğunu dile getirdi. 

BENİM OYUM GEÇERSİZ SAYILDI DİYEN YOK

TEİAŞ’ın 686 indirici trafo merkezi, 396 bin adet civarında da dağıtım trafosu olduğu bilgisini veren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, “Türkiye’nin iletim hattı uzunluğu 55 bin kilometre, dağıtım hatlarının uzunluğu ise 1 milyon 64 bin kilometre. 15 milyon 400 bin elektrik direği, 6 buçuk milyon adet armatür bulunuyor, 38 milyon adet aboneye ise hizmet veriliyor. Bunların hepsi neredeyse dünyanın etrafını 30 kez dolaşan bir şebekeden bahsediyoruz. Bir önceki seçimlerde de elektrik kesintisinden dolayı herhangi bir sandıkta bir vatandaşın oyunun geçersiz kılındığı gibi bir durum yoktur. Türkiye’de elektrik kesintisinden dolayı ‘benim oyum sayılmadı, geçersiz sayıldı’ diyebilecek bir vatandaşımız yoktur” şeklinde konuştu.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23