• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Dünyayı tehdit eden koronavirüs bir ülkede daha görüldü

Yeniakit Publisher
2020-03-14 08:15:00 -
Dünyayı tehdit eden koronavirüs bir ülkede daha görüldü

Dünya genelinde binlerce insanın ölümüne neden olan ölümcül koronavirüsün Batı Afrika ülkesi Moritanya’da da görüldüğü açıklandı.

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıktıktan sonra kısa sürede onlarca ülkeye yayılan yeni tip koronavirüs (Kovid-19), Afrika ülkesi Moritanya'da da görüldü.

Batı Afrika ülkesi Moritanya’da, ilk yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakasının tespit edildiği bildirildi.

Ülkeye gelen Avrupalı turistte görüldü

Moritanya Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, 9 Mart’ta başkent Novakşot'a gelen ve o tarihten bu yana karantinada tutulan bir Avrupa ülkesi vatandaşında dün yeni tip koronavirüs olduğu belirlendi.

Sağlık Bakanı Nezir Hamid iki gün önce ülkesinde koronavirüs vakası bulunmadığını açıklamıştı.

Moritanya’nın komşuları Tunus, Fas ve Libya, virüsle mücadele kapsamında dün ülke genelinde okulların tatil edildiğini açıklamıştı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Kıtada 189 vaka görüldü

Afrika kıtasında Moritanya ile birlikte Sudan, Gine, Etiyopya, Kenya, Gabon, Fildişi Sahili, Gana, Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Burkina Faso, Mısır, Cezayir, Nijerya, Senegal, Kamerun, Tunus, Güney Afrika ve Fas’ta da Kovid-19 vakaları görüldü.

Kıtadaki 189 virüs vakasının 4’ü ölümle sonuçlandı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

isimsiz

bu şerefsiz koronavirüs müslümanlara zulüm eden hindistan'a bulaşmıyor gidiyo sömürgecilerin yıktığı afrika'ya bulaşıyo böyle giderse Dominik Cumhuriyeti'ne de bulaşır (gerçi o çıplaklığı meşrulaştıran survivor'u iptal eder)

mahmut

Gana da görülen korona 2 yabancıdan kaynaklı. 1 Türk diğeri Norveçli. malerya ve sıcakların etkisi koronanın Afrikada yayılmasını engelliyor deniliyor. sağlık sistemleri ve işlevselliği çok kötü olan afrika ülkeleri birde bu koronaya nasıl dayanacak bilemiyorum. Rabbim mazlumları ve müslümanları her türlü bela ve musibetten korusun
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23