• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Diyanet'ten 'çizgi film' eleştirilerine cevap: Olaylara İslami açıdan bakmayanlar bizi hedef gösteriyorlar!

Yeniakit Publisher
2019-08-20 23:21:00 - 2019-08-20 23:24:31
Diyanet'ten 'çizgi film' eleştirilerine cevap: Olaylara İslami açıdan bakmayanlar bizi hedef gösteriyorlar!

Çizgi filmlere ilişkin açıklaması nedeni ile hedef gösterilen Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan eleştirilere yönelik cevap geldi. Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Mehmet Kapukaya, "Çocuklarımızı etkileyen çizgi filmlere yönelik makalemiz İslami açıdan dikkatle incelendiğinde, eleştiri değil, taktir toplamalı." diyerek şu mesajı verdi: "Olaylara İslam'i açıdan bakmayanlar bizi hedef gösteriyor."

 Taha Emre Özdemir  Ankara 

Yeniakit.com.tr'ye konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Mehmet Kapukaya, Diyanet'i yapılan 'çizgi film' uyarısı üzerinden eleştirenlere cevap verdi. "Diyanet İşleri Başkanlığı son birkaç zamandır önemli toplumsal meselelere dikkat çekmeye başladı." diyen Mehmet Kapukaya, "Biz bu gerçekleri tartışma açmak için değil halkımızın önemli konuları öğrenmesi için açıklıyoruz. Bu açıklamaları yaparken de gelecek eleştirileri önceden göğüslüyoruz. Bizim gündeme getirdiğimiz hususlar İslami açıdan dikkatle incelendiği zaman tepki yerine taktir toplamalı. İslami açıdan bakmadıkları için bu eleştirileri alıyoruz. Maalesef birtakım konulara suskun kaldığımız zaman halkımızı FETÖ ve benzeri örgütler etkisi altına alıyor." ifadelerini kullandı.

"Kur'an-ı Kerim'de çocuklarımızı korumamız gerektiği yönünde emir var." ifadesini kullanan Kapukaya, şunları söyledi:

"Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından gayet yerinde ve önemli tespitler yapılmıştır. Bu tespitler neticesinde de ailelere tehlike konusunda dikkat çekiliyor. Bir Ayet-i Kerime'de, 'Ey iman edenler. Kendinizi, çoluk çocuğunuzu ateşten koruyunuz.' buyuruyor. Burada bahsedilen ateşin içinde; kötülük ve şiddet de var. Bunlar yavfrularımızı gerçek ateşe götüren eylemlerdir.

'Ahlak yapımız dejenere oluyor'

Çocuklar küçüklükten itibaren bu duygularla beslenirlerse büyüdüklerinde şiddet yanlısı olurlar. Bu durum bütün dünyayı bir şiddet sarmalı haline getirir. Ayrıca bu çizgi filmlerde geleneğe yabancılaştırma var. Birçok çizgi filmde Hristiyanlara, Yahudilere ait dini ritüeller mevcut. Çocuklar onların hareketlerini hayatlarında uygulamak istediklerinde biz onlara Müslüman olarak, 'Dinimize uygun değil.' uyarısını yapıyoruz. Çocuk o zaman 'Bizim dinimiz ne kadar kötü.' diyerek ekranda gördüğü dinlere sempati duyuyor hatta yönelimleri oraya dönüyor. Birçok ahlaki değerimiz çocukların gözünde dejenere oluyor. Çocuklarımız; sevgi, merhamet, paylaşma gibi duygularını kaybediyor."
ÖNE ÇIKAN VİDEO

'İslam dini şiddeti yasaklamıştır'

Eğer bir çizgi filmde şiddete yöneltme varsa bu yöne çekilen dikkati nasıl eleştirebilirsiniz? Bahsedilen çizgi film karakterlerinin elleri silahlı ve sürekli bir şiddet eğilimi içindeler. Bakın bizim dinimiz bir sevgi, barış dini. İslam dini bütün insanların sevgi ve barış içinde yaşamasını arzu eder. Dinimize göre savaş ancak olağanüstü durumlarda mübah olabilir. Bütün insanlar Hazreti Adem ile Hazreti Havva'nın çocuklarıdır. Dolayısıyla yeryüzündeki herkes kardeştir. Müslümanların dünyada sevgi, kardeşlik ve barışı egemen kılmak için çalışması gerekir. Maalesef birtakım çizgi filmlerde ana unsur bu değil. Tam tersine şiddete yönelik; öldürme, yaralama ve yok etme yönelimi var. Bu öldürme yok etmeler yerine getirildiği zaman oluşturulan bir kahramanlık algısı da mevcut. Çizgi filmlerin hedef kitlesi çocuklar. Televizyon ekranında bu şiddeti bir kahramanlık olan gören çocuğun geleceği nasıl yönlenir?

Geçen yıllarda İngiltere'de iki kız çocuğu bir kişiyi boğarak öldürdü. Yakalandıklarında, 'Neden öldürdünüz?' denildiği zaman dehşete düşüren şu cevabı veriyorlar: 'Biz bir insanın ölürken nasıl can verdiğini görmek istedik.' "

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

İbrahim

Bu tür Haber ve fetvalarda Yanınızdayız DİYANET...Bırakın Dinsizler Veya ALLAH(C.C.) Korkusu Olmayan Gafiller Kudursun.EVLÂD ,ALLAHU TEÂLA'NIN EMANETİDİR.EMANETE HIYANET MÜNAFIK ALAMETİDİR

Nur

Biz sizi gayet iyi anlıyoruz sayın kapukaya onların ne dediğine bakmayın ve bu gibi uyarıları sık sık yapın menun oluyoruz
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23