• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
4
Yeniakit Publisher
Diyanetin Mekke'deki mutfağından her gün 30 bin hacı adayına 5 çeşit Türk lezzeti

2024-06-08 14:08:39
Diyanetin Mekke'deki mutfağından her gün 30 bin hacı adayına 5 çeşit Türk lezzeti

Suudi Arabistan’da en iyi ekip seçilen Diyanet İşleri Başkanlığı, Türk hacılarının kaldığı otellere günde 2 öğün olarak 5 çeşit yemek ve 8 çeşit salata-tatlı servisi yapıyor. Hac organizasyonu içerisinde Suudi Arabistan’da en iyi ekip seçilen Diyanet İşleri Başkanlığı, Mekke-i Mükerreme’de Türk hacılarının kaldığı otellere günde 2 öğün olarak 5 çeşit yemek ve 8 çeşit salata-tatlı servisi yapıyor. Bütün otellerde Diyanet’in hacılarına 65 Türk aşçının büyük bir titizlikle hazırladığı 2 ana seçmeli yemek ve 8 çeşit salata-tatlı servisi verilmeye başlandı.

#1
Foto - Diyanetin Mekke'deki mutfağından her gün 30 bin hacı adayına 5 çeşit Türk lezzeti

Şeytan taşlama (Cemerat) bölgesinin hemen yakınında yeni kiralanan mutfak, trafiğin kilit olduğu zamanlarda Türk hacı adaylarının bulunduğu otellere kolayca ulaşım imkanı sağlarken, yeni nesil mutfak ekipmanları ile hijyen şartları üst seviyede tutuluyor. Özel taşıma kapları ile otellere nakledilen, yemekler yolda 6 saat muhafaza edilebilecek şekilde özel sıcak ve soğuk zincir ile gönderiliyor.

#2
Foto - Diyanetin Mekke'deki mutfağından her gün 30 bin hacı adayına 5 çeşit Türk lezzeti

Türkiye’den seçilen özel aşçıların hizmet verdiği mutfakta 65 Türk aşçı ile 150 yerel personel toplamda 215 kişi hizmet veriyor. Sabah kahvaltıları 05.00’te otellerde olurken, akşam yemeği ise 16.00-17.00 arası otellere ulaşıyor. Ayrıca personele öğle ve gece kumanyaları da veriliyor. Büyük bir şevkle görev yapan 65 Türk aşçı ise, dillerinde tesbihat ile büyük kazanları karıştırırlarken, "Hacılarımızın duasını alsak yeter" diyorlar.

#3
Foto - Diyanetin Mekke'deki mutfağından her gün 30 bin hacı adayına 5 çeşit Türk lezzeti

Diyanet İşleri Başkanlığı olarak hacı adaylarına en güzel şekilde hizmet etmek için çalıştıklarını ifade eden Ali Erbaş, “Özellikle hijyen açısından yemek hizmetlerini çok önemsiyoruz. Bizim mutfak kültürümüze uygun yemeklerimizi hacılarımıza sunuyoruz. Aşçılarımızı da Türkiye’den getiriyoruz. Bu mutfakta günlük 30 bin kişiye yemek hazırlıyoruz. Hac mevsiminin sonuna kadar bu çalışmaları devam ettireceğiz.” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Koparan

Allah;Evinde yakinlarinda sıkıntıda olan varsa,evla din evlenecekse, evi yoksa taşıtı yoksa, Mekke'ye gitme demiyor'mu? Turkiye Ha"'a, gidenler;Filistinde bebekler, aç süt yok ilac yok,yatacak yer yok. Bu durumda hac ibadeti kabul görürmü? Kuran, ictihatlar acik. Araplari, şaraplarla dans etmek icin milyonlarva dolari veriyoruz. Hsberin ana temasina bak? Haclilara beş çeşit yemek ikramı veriyorlarmiş. Ne büyük bir hizmet. Once bogaz, sonra akilli tlf.en lüks oyel, jet. Hacı oldum...! Kim kazandı hacım'mı, Fellah arabim'mı?

Ersever

4 kişilik oda 216 bintl, odada kalanlar Ken çarşaflarını kendi yıkıyor, günde iki öğün ve beş çeşit, 5 yıldızlı otel de denize sıfır, havuzu, her gün çarşafın değişiyor, günde iki defa yemek bir kahvaltı tek kişilik oda , temmuz Ağustos ayında rezervasyonsuz yüzbin yıl. Erken rezervasyon yatıran ellibin TL. Allah aşkına bu hacılar toplu gidiyor, merak ediyorum Afrika ve Bangladeş, Pakistan gibi ülke lerden çoluk çocuk ile gelenler bu hac bukadar pahalı ise nasıl geliyor. Yoksa Türkiye ye ayrı bir tarife mı var.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23