• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Cumhurbaşkanı seçilirse ‘Azerbaycan’ kalmayacak

Yeniakit Publisher
2013-09-21 20:42:42 - 2013-09-21 20:43:07
Cumhurbaşkanı seçilirse ‘Azerbaycan’ kalmayacak

Azerbaycan’daki cumhurbaşkanlığı seçimleri için aday olan Birleşik Azerbaycan Halk Cephesi Partisi Genel Başkanı Kudret Hasanguliyev “Seçilirsem ülkenin adını Kuzey Azerbaycan Cumhuriyeti olarak değiştireceğiz” dedi.

BAKÜ
Azerbaycan’da 9 Ekim’de yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olan Birleşik Azerbaycan Halk Cephesi Partisi Genel Başkanı Kudret Hasanguliyev, seçildiği takdirde ülkenin adını “Kuzey Azerbaycan Cumhuriyeti” yapacağını söyledi.
Ülkede ciddi şekilde anayasal refromlara ihtiyaç olduğunu ve Azerbaycan’ın değişmesi gerektiğini ifade eden Hasanguliyev, demokrasinin gelişmesi, yasaların üstünlüğünün temini ve Karabağ sorununun çözümü için değişime ihtiyaç olduğunu vurguladı.
Cumhurbaşkanı seçileceği takdirde değişime ilk olarak ülkenin ismini değiştirmekle başlayacağını söyleyen Hasanguliyev, Azerbaycan’ın arazisinin yüzde 75’i ve ahalisinin de yüzde 75’inin şimdiki İran içerisinde bulunduğunu, bu nedenle de ülkeyi “Kuzey Azerbaycan Cumhuriyeti” diye isimlendireceklerini bildirdi.
“Azerbaycan” adına iddia etmenin doğru olmayacağını söyleyen Hasanguliyev, “İranlılar bile bize ‘Kuzey Azerbaycan’ diyor. Dünya da bilmelidir ki; biz Azerbaycan’ın sadece bir kısmıyız” dedi.
“SAVAŞ AÇSAK, ERMENİSTAN
TARİH SAHNESİNDEN SİLİNİR”
Ermenistan ve Azerbaycan arasında 20 yıldan fazla süredir devam eden Yukarı Karabağ sorununa da değinen Hasanguliyev, yürütülen barış sürecine dikkat çekerek, bu şekilde devam edeceği takdirde 100 yıl bile geçse sorunun çözülemeyeceğini söyledi.
Hasanguliyev, konuşmasını şöyle tamamladı:
“Rusya ile ciddi müzakereler yürütmeliyiz. Eğer müzakerelerden sonuç alınmazsa Azerbaycan kimseye aldırış etmeden savaşa hazırlanmalıdır. Bu görüşlerime göre bizim partiye bazen ‘savaş partisi’ diyorlar. Ordumuzu da güçlendirmeli ve profesyonel ordu kurmalıyız. Dünyaya göstermeliyiz ki Azerbaycan kendi topraklarını kurtarma gücüne kadirdir. Bu savaş başlasa Ermenistan tarih sahnesinden silinir. Halkımız bundan korkmamalıdır. Dünyaya göstermeliyiz ki bu yok olmaya yol açsa da topraklarımızdan taviz vermeyeceğiz. Korkan adamın toprağını tabii ki elinden alırlar.”

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23