• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Çocuk tacizcisi rahiplerin imdadına kilise yetişti

Yeniakit Publisher
2019-08-18 16:46:00 -
Çocuk tacizcisi rahiplerin imdadına kilise yetişti

İrlanda'da kiliseler, rahiplerce istismara uğrayan çocuklara tazminat ödeyebilmek için gayrimenkullerini satışa çıkardı.

İrlanda’da kilise, halkın Hristiyanlıktan uzaklaşmasıyla gelirinin azalması ve rahiplerce istismara uğrayan çocuklara tazminat ödeyebilmek için gayrimenkullerini satışa çıkardı. Dublin’deki Kutsal Haç İlahiyat Fakültesi binası 95 milyon pounda satıldı.

Katolik kilisesinin altın çağını yaşadığı dönemde yüzyıldır binlerce rahip yetiştiren Kutsal Haç Kilisesinin rahip kolejinin tarihi binası müştemilatı, kilisenin gelirinin azalması üzerine yükselen gayri menkul piyasasında 95 milyon pounda satıldı.

Rahiplerce çocuk tacizleri sebebiyle nüfuzu gittikçe azalan kilisenin artık büyük binalara ihtiyacı kalmaması üzerinde kilisenin gayri menkullerini satmaya başladığı kaydedildi.

55 milyon pounda satışa çıkarıldı

İrlanda Katolik Kilisesinin güney Dublin’de, gayri menkul fiyatlarının yükseldiği bir dönemde birkaç önemli binasını satma kararı aldığı belirtildi.

Cizvit Kilisesi büyük bir binasını 55 milyon pounda satışa çıkarırken, Karmalit Kilisesi de bir binasını 35 milyon pounda, The Spiritan cemaati bir gayri menkulünü 20 milyon pounda, St Augustine Kilisesi de bir gayri menkulünü 18 milyon pound satışa çıkardı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Emlak fiyatlarının yükseldiği bu dönemde diğer kiliselerin de gayrimenkul satışının teşvik ettiği kaydedildi.

Sapkınlığa izin çıkınca kilisenin etkisi azaldı

Bir zamanlar İrlanda’da halkın hayatında yer alan kiliselerin etkisinin azaldığı ve dini okullara çok az sayıda başvuru olması sebebiyle binalara ihtiyaç kalmadığı için kiliselerin gayri menkul satışına yöneldiği belirtildi.

İrlanda’da 2015 yılında yapılan referandumla aynı cinsten evliliğe izin verilmesi ve 2018 yılında da kürtajın serbest bırakılmasının kilisenin toplum üzerinde artık etkili olmadığının işareti olduğu belirtildi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

abdullah

bunlar deryada basına ve yargıya yansıyan zerre miktarı! sapıklık bir bataklık gibi yaygın, şu anda devam eden ve ileride bu sapıklığa ortam hazırlayan MUHARREF İTİKADIN bedelini ödemek için nelerini satacaklar!?

hasan

bizde oylemi,,,siyasetcisinden gazetecisine hepiniz aklamak icin yarisiyorsunuz
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23