• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

CHP’li belediye vatandaşın malına göz dikti

Yeniakit Publisher
2020-02-17 15:49:00 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
CHP’li belediye vatandaşın malına göz dikti

CHP'li Burdur Belediyesi, Bağlar ve Bahçelievler mahallelerinde vatandaşın arsasına el koydu. Mağdur olan vatandaşlar, pankartlar açarak belediyeyi protesto etti.

Burdur'da CHP'li belediyenin Bağlar ve Bahçelievler mahallelerinde '18 uygulaması' olarak bilinen İmar Kanunu'nun 18. Maddesini uygulayarak arazilerine el koyduğunu öne süren vatandaşlar isyan etti.

Çalıştay düzenleyip ortak mücadeleye başlayan mağdurlar, pankartlar açarak belediyeyi protesto etti. Vatandaşlar, kendilerinden para istendiğini, vermeyenin arsasının elinden alındığını iddia etti.

Özel şirketlere yaptırıyor

Belediyenin parsellere ayırma işlerini kendi mühendis ve haritacılarına değil de özel şirketlere yaptırdığı, vatandaşlardan para istendiği, vermeyenlerin ise arsalarının daha kötü yerlere taşındığı öne sürüldü.

"Danışıklı dövüş var"

Burdur Valiliği konuyla ilgili soruşturma yürütürken AK Parti Burdur İl Başkanı Volkan Mengi, CHP'li Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz'i uyararak. "Bu işte danışıklı dövüş var. Vatandaşın derdi dinlenmiyor, itirazlar hemen reddediliyor. Bağlar Mahallesinde bir teyzemle karşılaştım, evi, yurdu, ahırı elinden alınmış, başka birine verilmiş, ağlıyor" dedi.

Mağdurlardan İsmail Arar "Yol geçeceği için de evimin yıkılacağını söylediler" derken Nilgün Arar "Bize 40 bin lira getirin yerinizde kalın dediler. Vermeyince arsalarımız peşkeş çekildi" diye konuştu. Vatandaşlar, uygulamayı CHP genel merkezine duyurmak için CHP'nin İl Kongresi'nde pankartlarla protesto yaptı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Nur

Chp yılandır onlara oy veren de

tuncay r.

ekremin beylikdüzündeki "organize" islerini hatirlatti..
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23