• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

CHP, neden Demirtaş'a açık destek veriyor? Perde arkası deşifre oldu!

Yeniakit Publisher
2020-01-16 15:19:00 -
CHP, neden Demirtaş'a açık destek veriyor? Perde arkası deşifre oldu!

Hüseyin Gülerce, CHP'nin PKK'lı Selahattin Demirtaş'a açık destek vermesinin arka planına dair dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

Star yazarı Hüseyin Gülerce, CHP'nin terör suçlusu PKK'lı Selahattin Demirtaş'a açıktan destek vermesinin arka planını deşifre etti.

Demirtaş'ın teşvik ettiği terör olaylarını hatırlatan Gülerce şunları yazdı:

HDP eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, hükümlü olarak halen Edirne cezaevinde.

Epeydir ismi üzerinden bir algı operasyonu yürütülüyor.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, her fırsatta, “Selahattin Demirtaş olayı bir demokrasi ayıbıdır. Haksız ve hukuksuz yere hapiste yatıyor. Niye hapiste? Farklı düşünüyor diye. Bu doğru değildir. Serbest bırakılması lazım…” diyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Son yerel seçimlerde CHP, HDP’nin desteğinin büyük faydasını gördü. Bundan sonraki Cumhurbaşkanlığı seçiminde HDP oyları CHP için yine çok değerli. Selahattin Demirtaş üzerinden CHP, HDP yönetimini ve tabanını sürekli yanında tutmaya çalışıyor…

Ancak bu kadar değil.

Birkaç gün önce Demirtaş’ın Devran isimli kitabının okuma tiyatrosundaki fotoğrafın anlattığı stratejik bir hamle var.

Tiyatroyu Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’ın bir arada izlemeleri elbette bir projenin, hazırlığın sonucudur.

Demirtaş’a böylesine sahiplenme İYİ Parti ve Saadet Partisi tabanını rahatsız etmez mi?

Ediyor elbet.

Ancak son kertede Akşener ve Karamollaoğlu, ikna etmeyi başarıyorlar.

Demirtaş’ın PKK için, PKK’lı teröristler için söylediklerini bizler defalarca hatırlattık.

Bu adamın elinde kan var dedik.

Demirtaş bundan 5 yıl önce Kobane'yi DEAŞ'ın işgal etmesini bahane edip HDP Yürütme Konseyi ile birlikte halkı sokağa çağıran açıklamalar yaptı. Bu çağrıdan sonra 35 ilde olaylar çıktı (6-7 Ekim olayları), çok sayıda kamu ve özel bina, araç zarar gördü, onlarca kişi öldürüldü. Bunlardan biri de Kurban Bayramı nedeniyle ihtiyaç sahiplerine et dağıtan 16 yaşındaki Yasin Börü idi.

Demirtaş hiçbir pişmanlık açıklamasında bulunmadı.

Demirtaş, PKK terörünü maskelemek için bulunmuş bir yüzdür. Bir PKK’lı teröristten farkı yoktur. Teröristlerin de Demirtaşı’ın da hedefleri aynıdır.

“PKK, silahlı terör örgütü değildir” diyen Demirtaş’tır.

“Bizim başarımız, yani HDP’nin başarısı ki, sayın Öcalan’ın çok önemsediği bir projedir.” diyen, “Buna alışsanız iyi olur, çünkü biz daha başkan Apo’nun heykelini dikeceğiz heykelini...” diye meydanlarda bağıran Demirtaş’tır.

Yine, "Bizim bir milletvekilimiz bir PKK'lının cenazesine katıldı diye linç edilebiliyor medyada. Seçmenimiz o bizim. Ben çok açık söyleyeyim; Halkımızın acısına sahip çıkmayan milletvekiliyle ilgili kusura bakmasınlar ben soruşturma açtırırım, parti disiplini gereği. Cenazesine de gideceksin, taziyesine de…" diyen de Demirtaş’tır…

Bu ülkede vatan bütünlüğünü, aynı bayrak altında yaşamayı savunan makul insanların Demirtaş’a sahip çıkması bir züldür.

Pekiyi buna rağmen karşımızda neden bir Demirtaş projesi var? Nedir bu Demirtaş projesi?

Kürt siyasî hareketinin dayandığı PKK terörü, devletimizin mücadelesindeki başarıdan dolayı bitmek üzere. İçerde 300-500 terörist kaldı.

Suriye ve Irak’ta ise hiç hesap etmedikleri ağır darbeler aldılar. Göstermelik sahiplenmelere rağmen ABD’nin kendilerini sattığını da görüyorlar.

Şimdi yeni bir stratejiye ihtiyaçları var. Batı’nın üst aklı onlara; “terörü desteklemeyi bırakın, siyasî mücadeleye dönmelisiniz. Millet ittifakındaki çatlağı kapatmanın yolu da budur.” diyor.

Yakında HDP, terörle arasına mesafe koyduğunu açıklarsa şaşırmamalı.

İşte bu yeni dönem için üzerinde durulan isim Selahattin Demirtaş’tır.

Algı operatörleri harekete geçecekler ve “HDP, Türkiye’nin partisidir. Demirtaş, 30 yılda bir gelen liderdir” korosu sahne alacak…

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

lütfi

Planlarını yine deşifre ettiniz.Muhalefet plan yapamaz hale geldi.

Hatice

Allah hepinizin cezasini versin 
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23