• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Çavuşoğlu Sudan'da konuştu: Bir an önce...

Yeniakit Publisher
2019-08-18 00:37:00 -
Çavuşoğlu Sudan'da konuştu: Bir an önce...

Sudan’ın başkenti Hartum’da açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Türkiye’nin kardeş Sudan’a, Sudan halkına desteğinin artarak devam edeceğini söyledik” dedi.

Sudan’ın Geçici Sivil Yönetiminin düzenlemelerini içeren Anayasal Bildiri’nin imza törenine katılmak üzere Sudan’da bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, başkent Hartum'da basına açıklamalarda bulundu. Anayasal Bildiri’nin imza töreni için aldıkları davet üzerine Sudan’da olduklarını vurgulayan Çavuşoğlu, “Türkiye adına, sayın Cumhurbaşkanımızın da talimatı ile bugün bu törene katıldık. Esasen biz başından beri Sudan’ın ve Sudan halkının barışı huzuru, kardeş Sudan'ın istikrarına vurgu yaptık. İçişlerine karışmadan, bu süreçte bir an önce uzlaşının sağlanmasının gerektiğini de sürekli kardeşlerimize ilettik. Sonuçta bir mutabakat sağlandı, 39 aylık bir sivil geçiş yönetimi olacak ve bu 39 aydan sonra ülke seçimlere gidecek. İnşallah kalıcı olur barış ve huzur” ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu, Sudan’daki istikrarın hem Türkiye için hem Afrika için hem de Orta Doğu için önemli olduğunu belirterek, “Biz dün gelince Dışişleri Bakan Vekili Ömer kardeşimle aynı zamanda Askeri geçiş Konseyi’nin Başkanı General Burhan’la da görüştük. Cumhurbaşkanımızın ve Türkiye’nin mesajlarını kendilerine ilettik ve bugüne kadar olduğu gibi geçiş sürecinde ve sonrasında da Türkiye’nin kardeş Sudan’a, Sudan halkına desteğinin artarak devam edeceğini söyledik” dedi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ayhan sırma

Sudanda olmamız çok önemli batının ve itrailin piyonluğunu yapan araplara karşı sağlam bir yapı olan İhvanı korumamız lazım

Kızıl Elma

Sudanda olan olayların başıda ,da Söylemiştim Sudan halkı diğer Arap Ülkelerine benzemez çünkü...Sudanlılar, Araplaşmış ,Afrikalı.dır..Ben Sudanlıları Libyada çalışırken tanıştım ..Çok dürüst Allahından korkan .işi verdiniz .mı bitirmeden bırakmaz..ve Türkleri çok severler..İnşallah Türkiye orada önce İnşaat işi başlar çünkü inşaat yüzden fazla Saniye yol açar..yani inşaatın yüzden fazla kalemi var ..işsizliği azaltır..Başkan bunu Türkiyede denedi..Türkiye orada ne yapacağını çok iyi bilir..
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23