Ahmet Taşgetiren, Zaman’da yayınlanan ve dün bu sayfada da yer verdiğimiz “Hükümeti darbeyle suçlama” ahlaksızlığına dikkat çekti ve “Diyelim Ak Parti, 2023’e kadar gelecek iki seçimi, 2071’e kadarki onlarca seçimi kazandı ve iktidarda kaldı, ne yapacaksınız? ‘Halk yanlış yapıyor’ mu diyeceksiniz? İşte tam da budur Türkiye’deki darbelerin mantığı...” ifadelerini kullandı.
İŞTE O YAZI:
2023 hatta 2071’e kadar iktidardan gitmeme. Ak-saray’ı yapan zihnin 5 yıl sonra orayı başkasına bırakacağını düşünenler hayal görüyor.”
Bir soru:
Böyle bir cümleyi kuranlar neyi hedeflemiş olabilirler?
İktidarın kısa sürede gideceğini düşünüyor ve mücadele stratejisini ona göre kuruyorsanız hayal görüyorsunuz, gibi bir uyarı ihtiva ediyor olabilir bu değerlendirme.
İkinci olarak “Bunlar geldi ve gitmeye niyetleri yok, onun için ne yapıp edin, bunları iktidarda daha fazla kökleşmeden iplerini çekin” gibi bir çağrı ihtiva edebilir.
Acaba hangisi?
Bu yazı, Zaman gazetesinde Veysel Ayhan imzasıyla çıktı. Veysel Ayhan kim, bilmiyorum, Cemaatin önde gelenlerinden birisinin müstear ismi olabileceği iddia ediliyor. Yazdığı yazıların Cemaat görüşünü yansıttığı gibi bir izlenim hakim. Özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik en agresif dili kullanıyor olması dikkat çekiyor.
Gelelim yukarda iki cümlesini aldığım yazıya. Bu yazı dünkü Zaman’da yer aldı ve “Sivil darbenin 19 adımı, buyrun yalanlayın” başlığı ile çıktı.
Alıntıladığım cümle de “sivil darbe”nin varacağı noktayı işaretlemek üzere not edilmiş. O cümleye gelirken “MİT müsteşarının özel güvenlik personeli gibi” kullanıldığı, “TSK’nın parti teşkilatına bağlanmasına ramak kaldığı” gibi ifadeler kullanılıyor. Ve son alarak “Her şey Yüksek Seçim Kurulu üyeliklerine AKP’li atayarak bitmiş olacak. Seçimlerin göstermelik hale gelmesiyle...” 2023 hatta 2071’e kadar gitmemeyi başaracağı söyleniyor.
(...) Diyelim Ak Parti, 2023’e kadar gelecek iki seçimi, 2071’e kadarki onlarca seçimi kazandı ve iktidarda kaldı, ne yapacaksınız? “Halk yanlış yapıyor” mu diyeceksiniz? İşte tam da budur Türkiye’deki darbelerin mantığı...
Şimdi Camia, iktidarın halktaki karşılığını yok edemeyeceğini görünce, halk oyuna çamur atma yoluna girmiş gözüküyor. Bunlar yanlış şeyler. İçinizde darbecilik duygusu geliştirmenin halka ihanetten başka anlamı olmaz.
Eğer bu iktidarın 2023’e, hatta 2071’e kadar iktidarda kalacağını düşünüyorsanız, gelin bu “savaş dili” ile masum insanları hangi uçuruma sürüklediğinizi değerlendirin. (...)
AHMET TAŞGETİREN / STAR
Akit Arşiv sayfasından...