• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bülent Arınç’a bir tepki daha: Bunlara ağlayan en büyük haindir

Yeniakit Publisher
2019-11-02 18:10:00 -
Bülent Arınç’a bir tepki daha: Bunlara ağlayan en büyük haindir

MHP'li Cemal Enginyurt, KHK sözleri nedeniyle tepki çeken Cumhurbaşkanlığı YİK üyesi Bülent Arınç'a bir tepki daha gösterdi.

MHP'li Cemal Enginyurt, Bülent Arınç’ın KHK’lılar ile ilgili sözlerine bir tepki daha gösterdi, “FETÖ’cülere ağlayanlar en büyük haindir” dedi.

Partisinin Ordu İl Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantısında bir konuşma yapan MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, son dönemde FETÖ yanlısı açıklamalarıyla büyük tepki toplayan Bülent Arınç’a eleştiriler getirdi.

Enginyurt, “Bülent Arınç denilen bir ağlakçı çıkıpta KYK’lıların durumu faciadır derse, Bülent Arınç çıkıp derse ki ‘FETÖ’den mahkum olanların çoğunu savcılar hakimler korkudan mahkum ettiler, bu FETÖ’cüler sabretsinler yakında bunlar hakkettikleri beraata kavuşacak’ derse, ‘bu FETÖ’cülerin pompacılık yapanları var evde hizmetçilik yapanları var bunlara ağlıyorum’ derse ben ne diyebilirim. 250 tane Özel Harekatçıyı yakanlara ağlayan en büyük haindir” diye konuştu.

Enginyurt, şöyle devam etti:

“Bu ülkenin KPSS sorularını çalarak çocukların geleceğini çaldılar, polis imtihanlarında çocukların geleceği ile oynadılar, askeri okullarda çocukların geleceği ile oynadılar. Üniversite sorularını çalıp milyonlarca gencin hayallerini yıktılar. Devlet dairelerinde kendilerinden olmayanların iş akitlerini feshettiler. Bülent Arınç merhametin varsa ve hala ağlayabiliyorsan bu ülkede darbe yapan şerefsizlerin öldürdüğü 254 tane insana niye ağlamadın? Bu nasıl anlayıştır diye sormayacak mıyım? FETÖ’cülere hain demeyecek miyiz? Bu dediğimizde AK Parti’ye muhalefet etmiş mi olacağız?”

Bülent Arınç, gazeteci Kemal Öztürk’e yaptığı açıklamada, FETÖ üyesi oldukları nedeniyle KHK ile ihraç edilenlerden utandığını ifade etmiş ve KHK’lılardan özür dilemişti. Arınç aynı açıklamalarında FETÖ yargılamalarını da Ergenekon yargılamalarına benzetmişti.

Savcıya sahip çıkmıştı

2010 yılında yaptığı açıklamada, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu kararıyla görevine son verilen cumhuriyet savcısı Ferhat Sarıkaya’ya haksızlık yapıldığını savunan Bülent Arınç, eski Şemdinli Savcısı Ferhat Sarıkaya’ya sahip çıkmıştı.

Arınç, “Hiç kimse ona iş vermeyi, hiç kimse onunla ilgilenmeyi, cesaret verici bulmadı. Çünkü o her şeyden mahrum bir hale gelmişti. Haber gönderdim, kendisini şu ana kadar hiç görmedim, yeminle söylüyorum. Ama yaptığı iş onurlu bir işti, ona karşı meslekten atılması da çok kötü bir cezaydı, maalesef zulümdü. Dedim ki ’ben Meclis Başkanıyım, gelsin ona mecliste iş vereceğim. Hukuk müşaviri yapacağım’ dedim" şeklinde konuşmuştu.

Bülent Arınç, 2015 yılında konuk olduğu televizyon programında da, hakkında tutuklama kararı çıkarılan ve İngiltere’ye kaçan Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek’in annesi Melek İpek’in elini öptüğü fotoğrafla ilgili de, "Melek İpek bir iyilik meleğidir. Elini öpmek suç değildir. Bugün olsa yine öperim" demişti.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Şerif

Sadece hain mi ............. çanak tutanlar ve uzaktan seyredenlerde dahil

Mehmet

Engin bey agzina saglik bulen arinc birde 250 fetocularin sehit etdigi mezarlara gitse uzuldugunu gorsek Enj
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23