Komutanlar darbecilerin bombaladığı Meclis’te.
ANKARA - Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar ve kuvvet komutanları ihanet şebekesinin darbe girişiminin ardından önce İçişleri Bakanlığı’na, Ankara Emniyeti’ne ve Özel Harekât’a gittiler. Daha sonra da Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ı ziyaret ettiler. Org. Hulusi Akar “Darbe girişimine kalkışan bu yılan ve çıyanlar en ağır cezayı alacak” dedi.
KOMUTANLAR BAKANLIK’TA
Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve Kuvvet Komutanları, topluca İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya geçmiş olsun ziyaretinde bulundular. İçişleri Bakanı Efkan Ala, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanları hep birlikte buradan hareket ederek, darbe girişiminin yaşandığı gece saldırıya uğrayan Ankara Emniyeti’ni ziyaret etti.
Genelkurmay Başkanı Akar, burada yaptığı açıklamada, “Aynı kararlılıkla, azimle, gayretle asker, polis birlikte ülkemiz, milletimiz için ölürsek şehit, kalırsak gazi düsturuyla güvenlik konusunda bize düşen görevleri en iyi şekilde yapmaya devam edeceğiz” dedi. Komutanlar ve Ala, daha sonra hainlerin bombardımanıyla 50 şehit veren Gölbaşı’ndaki Polis Özel Harekat Merkezi’ne ziyarette bulundular. Şehitler için dua okuyarak karanfil bıraktılar.
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar burada yaptığı konuşmada “Bu alçaklar, üniforma giymiş bu hainler ülkemize, milletimize özellikle silahlı kuvvetlerimize çok büyük zararlar verdiler. Bu yılan ve çıyanlar adalet önünde mutlaka en ağır şekilde cezalandırılacaktır, bundan hiç şüphemiz yok” dedi.
KOMUTANLAR MECLİS’TE
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve beraberindeki heyet Ankara’da darbeci alçakların hedefi olarak şehitler veren güvenlik kurumlarına gerçekleştirdikleri ziyaretlerin ardından TBMM’ye gelerek Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ı ziyaret etti. Ziyaret sırasında konuşan TBMM Başkanı İsmail Kahraman, “Bir söz var, bir musibet bin nasihatten evladır diye. Türkiye’deki darbe devri kapandı. İçinde bulunduğumuz dünyada diktaların halkını refah içinde yaşatması mümkün değil” dedi.
Genelkurmay Başkanı Akar da, “Temennimiz bu. Siyasi iradenin direktifleri doğrultusunda yaralarımızı sarmaya başladık, devam ediyoruz. Milletimizin emrinde, milletimizin güvenliği için yapılması gerekenleri yapmaya gayret gösteriyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi her türlü terör, teröristle, doğu güneydoğu başta olmak üzere, omuz omuza elbirliği güç birliği içinde ülkemize milletimize düşen vazifemizi, ölürsem şehit kalırsam gazi şeklinde, görevimizi sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.