2016-06-16 18:56:24 Bu lezzetler evde yapılamıyor!
Bu lezzetleri çok seviyoruz ama evde yapması biraz zor. En iyisi yerinde ve keyfini çıkararak yemek.
Bu lezzetleri çok seviyoruz ama evde yapması biraz zor. En iyisi yerinde ve keyfini çıkararak yemek.
Evde simit yapabilirsiniz.
Ancak taş fırında yapılan susamı bol bir simidin lezzetine ulaşamazsınız.
Taş fırın simidini diğer tava simitlerinden ayıran en belirgin özellik, geç bayatlaması ve tadının mükemmel olmasıdır.
En güzeli, en iyisi Maraş'ta yenir.
Lezzeti kadar, uzayan formu sayesinde dondurmacının size dondurmayı vermemek için yaptığı türlü manevralarla da ünlüdür.
Keçi sütünden yapılır, aslen tabakta bıçak ve çatalla servis edilir.
Bademli, çikolatalı, fıstıklı, vanilyalı, limonlu, fındıklı çeşitleri bulunan ve içerisine krema sürülerek yapılan bir çeşit kurabiye.
Şeker ve yumurta beyazı ile yapılır.
Evde yapımı zahmetlidir, üstelik istediğiniz o ağızda eriyen sonuca da ulaşamayabilirsiniz.
İyisi mi kahvenizin yanına en güzel makaronu konduran bir kafede bu lezzetin tadını çıkarmak.
Ayvalık'tan yayılmış bir çeşit büfe tostudur.
Yapımı kolay gibi görünse de büfede alınıp yenen tadını bulmak mümkün değildir.
Ayvalık'taki fırınlarda satılan özel bir ekmeği de vardır, kocaman ve doyurucudur.
Belçika asıllı bir hamur tatlısı olan waffle.
Bomba etkisi yaratacak lezzetlerden biri.
Kalorisi kadar tadı da fazla. İçinde ne kadar bol malzeme varsa lezzeti de o kadar artar.
Türklerin baş yiyeceği, kebabın ana lezzeti.
En iyi döner, dana budu ya da kıvırcık kuzu etinden yapılandır.
Bu da yetmez, iyi bir dönerci ustasının elinden, ince ince kesilerek hazırlanmış olması gerekir.
Turpgillerden bir bitki.
Şalgam suyu ve kebap çok başarılı bir ikilidir.
Hafiften boğazı yakan acılısı soğuk olarak tüketilmelidir.
Pastanelerde satılan yumuşacık, hamurlu bir Fransız tatlısı.
Yeme de yanında yat ekolünden. Hele tazesine denk geldiyseniz bir-iki taneyle yetinemezsiniz.
Hele tazesine denk geldiyseniz bir-iki taneyle yetinemezsiniz.
Bir rivayete göre ilk olarak Fransız kraliyet ailesinin ünlü hamur işi aşçısı tarafından yapılmış.
Çok çeşidi olmasına rağmen en güzeli Karadeniz'de yapılanıdır.
Kıymalısı ve peynirlisi klasikleşmiştir ama içine envai çeşit yiyecek konulabilir.
Pastırmalı ve kaşarlısı da daha farklı bir tat arayanlar için ideal.
Evde yapma zahmetine girişmek ister misiniz bilemeyiz ama kokoreç bir sokak lezzetidir.
‘'Bir bağırsak nasıl bu kadar leziz olabilir ki?'' dedirtecek kadar gurme bir tattır.
Bol baharatlı ekmek arası bir kokoreçi vapur sesi dinleyerek yemenizi tavsiye ederiz.
Kıymalı incecik açılmış bir hamurun içerisine limon, marul, pul biber yerleştirilerek yenilen şahane bir lezzet.
Lahmacunla kurulan bağ enteresandır.
Evde yemek olmadığında, en acil ve yorgun zamanlarda iki lahmacun söylenerek açlık giderilirken, sırf lahmacun yemek için yollar, dağlar aşılabilir.
WhatsApp İhbar Hattı
+90 (553) 313 94 23