• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
23
Yeniakit Publisher
Bu gıdaları buzdolabında saklamayın!

2016-02-04 16:03:04
Bu gıdaları buzdolabında saklamayın!

Yiyeceklerin çoğunun buzdolabının dışında tutulması gerektiğini biliyor musunuz?

#1
Foto - Bu gıdaları buzdolabında saklamayın!

Mesela ekmeği buzdolabında mı, dondurucuda mı yoksa ekmek kutusunda mı saklamalıyız? Domatesi dolaba mı yoksa mutfak dolabına mı koymalıyız?

#2
Foto - Bu gıdaları buzdolabında saklamayın!

Bunlardan en fazla tartışılanı kuşkusuz tereyağı oldu. İnsanlar tereyağını nasıl ve ne kadar süre dolabın dışında tutabileceklerini tartıştı.

#3
Foto - Bu gıdaları buzdolabında saklamayın!

Araştırmalar tereyağını ambalajından çıkarmadan buzdolabında saklamamız gerektiğini ve kullanmadan 10, 15 dakika önce çıkarmamızı söylüyor.

#4
Foto - Bu gıdaları buzdolabında saklamayın!

Çünkü tereyağı pastörize sütten yapılıyor ve uzun süre dışarıda kalınca bozulma ihtimali artıyor.

#5
Foto - Bu gıdaları buzdolabında saklamayın!

Tuzlu tereyağının bozulma süresi daha düşük çünkü tuz, bozulma oranını azaltıp bakterileri uzak tutuyor. Özetle, tereyağını tüm hafta boyunca dışarıda tutmanız önerilmiyor ama birkaç saat dışarıda kalmasında da sorun yok.

#6
Foto - Bu gıdaları buzdolabında saklamayın!

Bazı yiyeceklerse tamamen buzdolabının dışında tutulmalı. İşte buzdolabında saklamamanız gereken 10 yiyecek…

#7
Foto - Bu gıdaları buzdolabında saklamayın!

Domates, buzdolabında tüm tadını kaybeder.

#8
Foto - Bu gıdaları buzdolabında saklamayın!

Dolaptaki soğuk hava olgunlaşma evresini durdurur ve olgunlaşma domatese tadını veren şeydir. Domateslerinizi dolabın dışında bir sepette veya kasede saklamalısınız.

#9
Foto - Bu gıdaları buzdolabında saklamayın!

Fesleğen, buzdolabında bırakıldığında hızla solar, ayrıca etrafındaki bütün yiyeceklere kokusunu bırakır.

#10
Foto - Bu gıdaları buzdolabında saklamayın!

En iyisi onu dışarıda, tıpkı kesilmiş çiçekler gibi bir bardak suyun içinde saklamak. Eğer fesleğeni uzun süre saklamak istiyorsanız Martha Stewart onları kurutup dondurmanızı tavsiye ediyor.

#11
Foto - Bu gıdaları buzdolabında saklamayın!

Patatesi buzdolabının soğuğunda saklamak nişastasının şekere dönüşmesine neden oluyor ve geriye tatlı, pütürlü bir patates kalıyor. Patatesleri dolaba koymak yerine kağıt bir torbaya koyup serin bir yerde saklamalısınız, soğuk değil.

#12
Foto - Bu gıdaları buzdolabında saklamayın!

Kileriniz yoksa patatesler için ideal yer karanlık bir köşe olacaktır. Kağıt torbalar plastiklerden daha çok işe yarar çünkü bu nefes almalarını ve geç çürümelerini sağlar.

#13
Foto - Bu gıdaları buzdolabında saklamayın!

Eğer soğanı buzdolabına koyarsanız nem onları yumuşak ve küflü hale getirecektir. Soğanlarınızı serin ve kuru bir yerde saklamalısınız. Yeşil soğan ve Frenk soğanı içinde daha fazla su barındırdığı için buzdolabında saklanmalarında sorun yok.

#14
Foto - Bu gıdaları buzdolabında saklamayın!

Ayrıca soğanlarla patatesleri birbirinden ayrı tutmalısınız, beraber saklandıklarında ikisi de daha çabuk bozulur.

#15
Foto - Bu gıdaları buzdolabında saklamayın!

Eğer avakadolarınızın olgunlaşmasını istiyorsanız onları buzdolabından uzak tutun! Ama çoktan olgunlaşmış bir avakado almışsanız ve hemen yemeyecekseniz buzdolabına koyabilirsiniz.

#16
Foto - Bu gıdaları buzdolabında saklamayın!

#17
Foto - Bu gıdaları buzdolabında saklamayın!

#18
Foto - Bu gıdaları buzdolabında saklamayın!

#19
Foto - Bu gıdaları buzdolabında saklamayın!

#20
Foto - Bu gıdaları buzdolabında saklamayın!

#21
Foto - Bu gıdaları buzdolabında saklamayın!

#22
Foto - Bu gıdaları buzdolabında saklamayın!

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23