• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bor katkılı yerli ve milli el dezenfektanı BOREL yarın raflardaki yerini alıyor

Yeniakit Publisher
2020-04-15 14:48:00 - 2020-04-15 15:13:12
Bor katkılı yerli ve milli el dezenfektanı BOREL yarın raflardaki yerini alıyor

Yerli ve milli imkanlarla üretilen ve içeriğinde bor madeni olan el dezenfektanı BOREL, yarından itibaren raflardaki yerini alacak.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bordan üretilen yerli dezenfektan BOREL'in yarından itibaren satışa çıkacağını söyledi.

Türkiye'nin ürettiği bor katkılı dezenfektan BOREL'in tanıtım töreni gerçekleştirildi. Tanıtıma katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, yerli ve milli dezenfektan olan BOREL'in yarın satışa çıkacağını ve dezenfektanın ele herhangi bir zarar vermediğini söyledi.

“Kişisel hijyen ürünlerine aşırı talep oldu”

Bakan Dönmez'in açıklamaları şöyle:

"Koronavirüsle mücadele önce ellerle başlıyor. Kişisel hijyen ürünlerine aşırı talep oldu. Benzine etanol karıştırma zorunluluğunu bir süreliğine kaldırdık. Sıkıntıları giderdik.

"Eldeki yaraların çabuk iyileşmesine katkı sağlıyor"

Ekibimiz gece gündüz yoğun seri üretimine geçtik. BOREL yarından itibaren farklı satış noktalarında vatandaşlarımızla buluşacak. BOREL ele zarar vermiyor. İçeriğindeki maddeler elleri nemlendiriyor ve dermatolojik sorunlara neden olmuyor. Eldeki yaraların çabuk iyileşmesine katkı sağlıyor. 100 mililitrelik boyutta satışa çıkacak. Borel'in ilk parti üretimini sahada olan kahramanlarımıza hediye ediyoruz."
ÖNE ÇIKAN VİDEO

“Çok ciddi reklam kampanyasına girip açığı kapatalım”

Bakan Dönmez, Mart ayında telekonferans yöntemi ile görüştüğü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bordan yapılan el dezenfektanı ile ilgili bilgi vermişti. Erdoğan da, "Bu el dezenfektanı hakikaten bu işi gördüğüne göre çok ciddi bir reklam kampanyasına girip şu dezenfektanla bu açığı kapayalım." talimatı vermişti.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

arif

Akolsüz üretilebilseydi keşke. Daha da cilt dostu olurdu. İçindeki alkol maalesef cilt bariyerine olumsuz etki yapacaktır sık kullanımda.

Hayri

Arkadas ilk arabalarda yakit olarak kullanilacakti... ardindan cok saglam bor katkili betona imza atildigi duyuldu... simdide anlasilan aloe veranin yerini almis... pes arkadas borda bor! Neymisiz arkadas biz... yakinda atom bombasinida bordan icaat ederiz... iyiki yeryüzünde bulunan borun büyük bir kismi topraklarimiz icerisinde... bakin kardesim... bor önemli birsey olsaydi bugün türkiye cumhuriyeti arap yarim adasi icerisinde bulunurdu... sükürki petrol simdi bizlere uygun görülen yerden cikmadigi icin devleti (diyelim) simdiki konumunda kurdurmuslar... bor okadar poh pohladiginiz kadar önemli olsaydi... o vakit ilin gavuru, atalarinin degerlerine iki günde pisleyen bizlere, devlet icinde devlet kurduran biz ayarsizlara birakmazdi! Cok havalandik bence... söyle bir cüs diyelim artik...
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23