• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

BM, Suriye'ye yardım diye kefen gönderdi!

Yeniakit Publisher
2016-08-14 20:46:00 -
BM, Suriye'ye yardım diye kefen gönderdi!

Yardım kolilerinden kefen çıktı 5 buçuk yıldır devam eden Suriye devrim sürecinde sürecinde Esed rejimi 24 yerleşim birimini kuşatarak 8 binden fazla sivilin ölmesine sebep oldu.

Şam İnsani Yardım Derneği halen devam etmekte olan kuşatmadan 300 binden fazla sivilin etkilendiğini belirtiyor. BM, 4 yıldır abluka altında olduğu için acil gıda, sağlık malzemesi ve doktor çağrısı yapılan Humus'un Vaar ve Şam'ın Madaya bölgelerine insani yardım amaçlı koli gönderdi.
 
Gönderilen kolilerden kefen bezi çıktı. Muhalifler Kızılhaç örgütü tarafından teslim edilen kolilerden çıkan kefen bezlerinin medeni dünyanın kendilerine bakış açısını özetlemesi bakımından manidar olduğunu ifade ediyorlar.
 
TOPYEKÜN ÖLMEMİZİ İSTİYORLAR! 
 
Şam İnsani Yardım Derneği sözcüsü Nasır Huso abluka trajedesinin Yermuk Filistin Kampı ile 2012 yılında başladığını ve ilk günden bu yana BM başta olmak üzere tüm uluslararası sözde insani yardım kuruluşlarının bu insanlık suçunu engelleme yönünde hiçbir adım atmadığını belirtti.
 
Yeni Şafak'a konuşan Nasır Huso “Hastaneler, ekmek fırınları ve camiler Esed ve Rusya tarafından acımasızca bombalanıyor ve uluslararası toplum 6 yıldır en küçük bir adım atmadı şimdi de kuşatma bölgelerine kefen bezi yollamarı bize açıkça siz ölün mesajıdır” şeklinde konuştu.

Kaynak : Yeni Şafak

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23