• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Birer birer kaçıyorlar

Yeniakit Publisher
2016-03-22 06:45:00 -
Birer birer kaçıyorlar

Fetullah Gülen’in lideri olduğu paralel devlet yapılanmasına yönelik operasyonlar devam ederken örgütün medya piyonu olan gazeteciler de firar etmeye devam ediyor. Son olarak İngilizce yayın yapan Today’s Zaman gazetesinin kayyumdan önceki Genel Yayın Yönetmeni Sevgi Akarçeşme de Belçika’ya kaçtı.

HARUN SEKMEN / İSTANBULFETÖ’nün kalemşör gazetecileri soluğu yurt dışında almaya devam ediyor. Son olarak İngilizce yayın yapan Today’s Zaman gazetesinin kayyumdan önceki Genel Yayın Yönetmeni Sevgi Akarçeşme Belçika’ya kaçtı.

Daha önce de Tuncay Opçin Amerika’nın Ohaio eyaletine, Emre Uslu Amerika’ya, Önder Aytaç İngiltere’ye, Adem Yavuz Arslan Amerika’ya kaçmıştı. Kayyum atanmadan önce paralel medyanın amiral gemisi olan Zaman gazetesinin genel yayın yönetmenliği koltuğunda oturan Ekrem Dumanlı ise, halen firar ve nerede olduğu bilinmiyor.

CUMHURBAŞKANI’NA HAKARETTEN YARGILANACAKTI

Aralık 2015’te sosyal medyadan başbakana hakaret ettiği gerekçesiyle 17 ay ertelemeli hapis cezası verilen Akarçeşme, gelecek hafta da cumhurbaşkanına hakaretten yargılanacaktı. Firari Sevgi Akarçeşme, Twitter hesabından yaptığı açıklamada “İltica ettiğim haberi gerçeği yansıtmıyor, ama baskı ve sansür nedeniyle bir süre dönmeyi düşünmediğim doğrudur”  ifadelerini kullandı.

Balyoz belgelerinin olduğu bavulu Mehmet Baransu’ya veren kişi olarak bilinen ve Baransu’yla birlikte Balyoz davasına ilişkin kitap yazan Tuncay Opçin, 2015 yılının Nisan ayında Amerika’nın Ohaio Eyaleti’ne kaçtı.Paralel devlet yapılanmasının lideri Fethullah Gülen’in ikamet ettiği Amerika’da soluğu alan alan Opçin, “Siz Mekkeli müşrik olmayı seçtikten sonra, bana düşen muhacir olmaktır. Elimi kolumu sallayarak, Atatürk Havalimanı’ndan çıktım” demişti.

EMRE USLU AMERİKA’DA

Paralel yapının hayali komplolarını yazan, 17 Aralık’tan sonra “Her şey çok güzel olacak” diye tüm cemaati kandıran Emre Uslu, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinden soluğu FETÖ’nün yanında aldı ve bir daha dönmedi.  17 ve 25  Aralık sürecinde sosyal medyada açtığı hesapla savcılık ve poliste bulunan birçok dosyaya ilişkin gizli bilgileri paralel yapının çıkarlarına hizmet edecek şekilde afişe eden Fuat Avni isimli Twitter kullanıcısının Emre Uslu olduğu iddia edilmişti. MİT, Fuat Avni’nin kuruma yönelik ortaya attığı iftiralar gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmuş bu gelişme üzerine Emre Uslu hakkında soruşturma açılmıştı.

POLİS AKADEMİSİNE BAŞKAN OLACAKTI YURTDIŞINA KAÇTI

İhanetleri deşifre oldukça yurt dışına kaçan FETÖ’nün propaganda timinin en cevval üyelerinden Önder Aytaç’ın da eşiyle birlikte 17 Kasım 2014’te İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan yurtdışına kaçtığı ortaya çıkmıştı. Sosyal medya hesabından mesaj atan Aytaç, ekmek parası için İngiltere’ye kaçtığını yazmış, “Hukuksuz olarak Polis Akademisi’ndeki görevime son verildiği ve yargı sürecinde çocuklarımın maişetini sağladığım için Türkiye’de değilim. Ama ileride kesinlikle bağımsız yargıdan haklarımı alarak Polis Akademisi’ne geri döneceğim ve hatta Polis Akademisi Başkanı da olacağım” diye yazmıştı.

Adem Yavuz Arslan da, İpek Medya Grubu’nun Washington temsilcisi kılıfıyla 6 Haziran 2014’te ABD’ye kapağı atmıştı.

 
Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23