• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bel ağrısı oluşumunu etikleyen etmenler nelerdir?

Yeniakit Publisher
2016-12-11 15:10:00 -
Bel ağrısı oluşumunu etikleyen etmenler nelerdir?

Hareketleri kısıtlayan, yürümeyi, ayakta durmayı, hatta oturmayı dahi zorlaştıran, bel ağrıları çeşitli sağlık sorunlarına sebebiyet verebilmektedir.

Bel ağrısı

Hareketleri kısıtlayan, yürümeyi, ayakta durmayı, hatta oturmayı dahi zorlaştıran, bel ağrıları çeşitli sağlık sorunlarına sebebiyet verebilmektedir. 

Bel ağrısı oluşumunu etikleyen etmenler nelerdir?

- Kas kökenli ağrılar

- Stres

- Kötü duruş pozisyonları

- Bel fıtığı

- Fazla kilolar

- Bel kayması

- Kireçlenme

- Osteoporoz

- Omurga Kırığı

- İltihaplı romatizma 

- İç organlardaki rahatsızlıklar

- Ağır yük kaldırılması

Bel ağrısı riski altında bulunan kişiler

- 30 yaş üstü kişiler

- Ailesinde bel ağrısı şikayeti olanlar

- Hamileler ve yeni anne olmuş kadınlar

- Romatizma ya da kemik erimesi şikayeti olanlar

- Menopoz dönemindeki kadınlar

- Kanser hastaları

- Sigara tiryakileri

- Yeni ameliyat olmuş kişiler

- Enfeksiyon kapmış hastalar

- Güreş, halter, kürek, futbol, tenis ve jimnastik gibi sporlar ile ilgilenenler

- Ağır kaldıranlar ve uzun süre oturanlar

- Sürekli stres altında olanlar

- Şeker ve tansiyon hastaları

Bel ağrısına bitkisel çözümler

1) İspirto ile acı biber karıştırılır. Biraz beklettikten sonra ağrıyan yerlere ovalanarak uygulanır.

2) Lahana yaprakları ütü ile ısıtılır. Daha sonra ağrıyan bölgeye günde iki kez sarılır.

3) Turp suyunu sıkılır ve hergün iki çay bardağının içerisine bal koyarak tüketilir. 

Bel ağrısına iyi gelen bitkiler

Fesleğen: Bir su bardağına 9-10 fesleğen yaprağı koyun ve kaynatın. Soğuduktan sonra bir tutam tuz ekleyerek için. 

Haşhaş tohumu: 100 gram haşhaş tohumunu 1 bardak süte karıştırın. Günde 2 çay kaşığı olacak şekilde tüketin. 

Sarımsak: Sarımsak yağı ile sırta masaj yapmak ağrıyı hafifletmektedir. 

Buğday: Gece bir miktar suda 1 avuç buğdayı sabaha kadar bekletin. Sabah bu karışıma çim ve kişniş karıştırın. Daha sonra bir fincan süt ile karıştırarak günde 2 kez tüketin.

Papatya çayı: Bir bardak suda 4-5 tane papatyayı kaynatın ve günde 2 kere olmak üzere 4 gün boyunca için.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23